Olaya güvenlik kuvvetleri müdahale ederken, deve sahipleri, gelişmeleri görüntülemeye çalışan basın mensuplarına saldırarak kayıt almasını engelledi.

Yatağan Orman İşletme Sahası'ndaki güreşlere havanın güzel olmasını fırsat bilen vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz ve Yatağan Kaymakamı Şehmuz Günaydın ve binlerce kişinin izlediği güreşlere Ege Bölgesi'ndeki bazı illerden getirilen 110 deve katıldı.
Güreşler sırasında deve sahipleri arasında kavga çıktı. Bir anda savaş alanına dönen güreşlere, polis ekipleri müdahale etti. Kavga sırasında bazı deve sahipleri olayı görüntülemeye çalışan basın mensuplarına saldırarak, kameralarını kapatmaya çalıştılar. Güreş sırasında bazı develer de seyircilerin arasına girdi.

Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, geleneksel hale getirdikleri deve güreşinin bu yıl sekizincisini düzenlediklerini ifade ederek, elde edilecek gelirin Yatağan Meslek Yüksekokuluna ek bina yapımında kullanılacağını belirtti. Işık, Yatağan Meslek Yüksekokulu'nun yeni bir binada hizmet vermesiyle, Yatağan'ın eğitimde gelişmesine katkı sağlamış olacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu: "Bizim esas amacımız yıllardır süren Yörük kültürünün unutulmaması ve gelişerek devam etmesine katkı sağlamak.''

Yatağan Kaymakamlığı kupasını İzmir'den getirilen 'Çılgın Özer', Yatağan Belediyesi kupalarını Bodrum'dan getirilen 'Parkan' ve Antalya'dan getirilen 'Deli Yürek', Muğla Valiliği kupalarını ise Yatağan'dan 'Çılgın Deniz' ve Aydın'dan getirilen 'Padişah' adlı develer kazandı.