Konya'da Tahir Akyürek'in açıklanması ile Büyükşehir'de yaşanmayan adaylık yarışı ilçelere kaydı. Meram ve Karatay'da heyecan alt düzeyde, asıl yarış Selçuklu'da yaşanıyor.

Yerel seçimlerin nabzı Anadolu'da göstergesi Ankara'da. Yerel seçim yarışında ben de varım diyen öteki partiler Ankara'da adayını açıklarken, gözler AK Parti'nin Ankara adayının kim olacağına çevrilmiş durumda. Anadolu'da ise herkes yerele odaklanmış durumda.

İktidar partisinin Konya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı, Başbakan Erdoğan'ın ilk grup açıkladığı 5 büyük şehir arasında yer aldı. Halen başkanlık koltuğunda oturan Tahir Akyürek, yeniden aday oldu. Konya'nın 3 merkez ilçesinde ise ciddi bir seçim yarışı sürüyor.

Karatay, Meram ve Selçuklu. 500 bin dolayındaki nüfusu ile Selçuklu Konya'nın en büyük ilçesi durumunda.

Halen başkanlık koltuğunda oturan Mehmet Hançerli Karatay'da, Refik Hançerlioğlu da Meram'da yine ipi göğüsleyecek aday gibi görünüyor. Aday adaylığı için başvuru süresi iki gün sonra bitecek olmasına rağmen, üstelik Refik Hançerlioğlu'nun karşısına henüz partisinden rakip bile çıkmadı.

Konya'da ilçelerdeki adaylık yarışı en büyük ilçe olan Selçuklu'da atıyor. Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, iki dönemden bu yana başkanlık koltuğunda bulunuyor. Teşkilatla yaşadığı sorunlar, Büyük Şehir Belediye Başkanlığı ile giriştiği sürtüşmeler, çoğu zaman AK Parti Genel Merkezi'ni bile zora sokacak süreç geçirdi.

Selçuklu'da öne çıkan isim olarak Taşkent İlçesi Ilıcapınar Belde Belediye Başkanı Mehmet Akay görülüyor. Başbakan Erdoğan'ın önümüzdeki hafta içinde açıklayacağı merkezler arasında olduğu söylenen Sulçuklu ilçesinde AK Parti'nin seçimi zorlanmadan kazanacağı sanılıyor.

HABER 7