Siber saldırıdan etkilenen bütün şirketler DynDNS adlı firmanın müşterisi. DynDNS, kullanıcıların internette bir siteyi bulabilmesini kolaylaştıran hizmetler sağlıyor.

Saldırı DynDNS'nin "DDos" kısaltmasıyla bilinen "Hizmetin Dağıtılmış Reddi" (Distributed Denial of Service) verilerine boğulmasıyla başladı, bu da bu hizmeti kullanan internet kullanıcılarının aradıkları sitelere ulaşmalarını güçleştiren bir etki yarattı.

Saldırıyı kimin gerçekleştirdiği ya da neden DynDNS'nin hedef olduğu henüz anlaşılamadı.

PAYPAL VE TWITTER'A ERİŞİMDE KESİNTİ

DynDNS internet sayfasında yayımladığı açıklamada DDos saldırısının bu sabaha karşı ABD'de başladığını ve en çok ülkenin doğusunu etkilediğini bildirdi.

Saldırının ilk etkisi bazı sitelere ulaşımı güçleştirmek oldu.

Kullanıcıların; Reddit, Twitter, Etsy, Github, Soundcloud, Spotify başta olmak üzere birçok siteye erişimi iyice zorlaştı.

Paypal, Pinterest ve Tumblr gibi sitelerle bazı kablolu hizmet sağlayıcılara erişimde de kesintiler olduğu bildirildi.

Bu olay DDos saldırıları diye bilinen siber saldırılarda bir taktik değişikliğine işaret ediyor. Daha önce bu tür saldırılar daha ziyade tek bir siteyi hedef alıyordu.

DynDNS'nin çok sayıda firma tarafından dünya çapındaki kullanıcılar için bir küresel adres rehberi gibi kullanılması saldırının çok daha etkili olmasına sebep oldu. (BBC Türkçe)