İzmir Mali polisi tarafından İzmir, İstanbul, Manisa ve Aydın'da bazı hastanelerde yapılan ihale dosyaları üzerinde yürütülen incelemeler kapsamında usulsüzlük tespit edildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçen Mali Büro Amirliği ekipleri, aralarında tıbbi satış mümessili, medikal malzeme pazarlamacıları ile bazı hastane çalışanlarının da bulunduğu 20 kişiyi gözaltına aldı.

İzmir'deki bazı hastanelerde yapılan ihalelerle ilgili ihbarlar üzerine harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, ihale dosyalarına el koydu. Dosyalar üzerinde başsavcılığın talimatıyla bilirkişi tarafından ayrıntılı inceleme yapıldı. Sonucunda bazı ihale dosyalarında usulsüzlük bulunduğu iddiaları üzerine soruşturma genişledi. Mali Büro Amirliği ekipleri, hastanelerle bazı tıbbi ve medikal malzeme firmalarını da mercek altına aldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçen Mali Büro Amirliği ekipleri, önceden belirlenen adreslere sabaha karşı eşzamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda tıbbi satış mümessilleri, medikal malzeme pazarlamacıları ile iki hastane çalışanının da bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ettiği öğrenildi.
Aydınpost'u Twitter üzerinden takip etmek için tıklayın!