DENİZLİ’nin Bozkurt İlçesi’nde, yağmurun ardından dağa mantar toplamaya giden iki arkadaş, Çintar türü yaklaşık 2.5 kilogram ağırlığında üç dev mantar buldu. İlk kez bu büyüklükte mantar bulduklarını belirten 55 yaşındaki Mehmet Çam, dev mantarları ilk gördüklerinde yavru kediye benzettiklerini söyledi.
 
Bozkurt İlçesi Karataş Mevkii’ndeki dağlık bölgeye yağmurdan sonra mantar toplamaya giden Mehmet Çam ile arkadaşı 48 yaşındaki Adem Gürbüz, buldukları dev mantarlar karşısında şaşkına döndü. Dev mantarları uzaktan gördüklerinde kedi yavrusuna benzettiklerini belirten Mehmet Çam şunları söyledi:
 
 
"Yaklaşık 18 yıldır dağlara mantar toplamaya giderim. Ömrümde ilk kez bu kadar büyük mantar buldum. Bu mantarları ilk gördüğümüzde kedi yavrusu zannettik. Kedi yavrularının dağda ne işi var diye düşünürken, halk arasında ’Gabaca Mantar’ veya ’Beyaz Çintar’ olarak bilinen bu dev mantarları bulduk. Üç dev mantar yaklaşık 2.5 kilogram. Mantarları bulduğumuz bölgede küçük boylarda 20 kadar daha mantar bulduk. Bu yıl yağışlar güzel oldu. Yağışlar böyle devam ederse bereketli bir mantar sezonu geçireceğiz."
 
’BİR- İKİ GÜN GEÇSE İKİ KATINA ÇIKARLARDI’
 
Mantar toplamaya Çam ile birlikte giden Adem Gürbüz de, sezonun ilk mantar toplama gezisinde dev mantarları bulunca şaşırdıklarını söyledi. Gürbüz şöyle dedi:
 
"Denizli’nin her bölgesine mantar toplamaya giderim. 20 yıldır mantar uğruna Denizli’nin tüm dağlarına çıktım. Mantar sezonunun açılışını Bozkurt İlçesi’nde yapmak istedik. İyi ki de gitmişiz, dev mantarları bulduk. Bu mantarları bir iki gün daha geç bulsak, en az bu kadar daha büyüyebilirdi. Mantarları ilk gördüğümüzdeki heyecanla hepsini koparttık. Bundan sonra aynı bölgeye daha sık mantar toplamaya gideceğim."