Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Atletico Madrid evinde Real Madrid'i konuk etti.

Vicente Calderon'da oynanan karşılaşma başladığı gibi 0-0 sona erdi.

Milli oyuncumuz Arda Turan, ikinci yarıda Atletico Madrid'in ataklarını yönlendiren isim oldu. Bu nedenle de takımının ikinci devredeki etkili ismi olarak öne çıktı.

Atletico Madrid'de Mario Suarez, Real Madrid'de Marcelo sarı kart görerek, cezalı durumu düştü. İki futbolcu da rövanş maçında forma giyemeyecek.

Bu sezon oynanan 7. Madrid derbisinde de yenilmezliğini koruyan Atletico Madrid, ezeli rakibi Real Madrid'e karşı son yenilgisini geçen sene Lizbon'da oynanan Şampiyonlar Ligi finalinde (4-1) almıştı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Madrid derbisinin çeyrek final rövanş maçı 22 Nisan'da, Santiago Bernabeu Stadı'nda oynanacak.

Stat: Vicente Calderon

Hakemler: Milorad Mazic, Milovan Ristic, Dalibor Djurdjevic (Sırbistan)

Atletico Madrid: Oblak, Siqueira, Godin, Miranda, Juanfran, Gabi, Mario Suarez, Koke (Dk. 83 Torres), Arda Turan, Griezmann (Dk. 77 Raul Garcia), Mandzukic

Real Madrid: Casillas, Marcelo, Sergio Ramos, Varane, Carvajal (Dk. 84 Arbeloa), Kroos, James, Modric, Ronaldo, Bale, Benzema (Dk. 76 Isco)

Sarı kartlar: Dk. 55 Mandzukic, Dk. 80 Raul Garcia, Dk. 84 Mario Suarez (Atletico Madrid), Dk. 80 Sergio Ramos, Dk. 89 Marcelo (Real Madrid)

İlk Yarı

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf konuk takım Real Madrid oldu. 3. dakikada Godin'in hatasında kaleci ile karşı karşıya kalan Bale'in vuruşunda kaleci Oblak topu uzaklaştırdı.

Özellikle ilk 15 dakikada pas hataları yapan ve orta sahada organize olmakta zorlanan Atletico Madrid ise sadece uzun paslarla ileride Mandzukic'i topla buluşturarak tehlikeli olmaya çalıştı. Hızlı paslarla çabuk hücuma çıkan Real Madrid, oyunun büyük bölümünde Atletico Madrid'i sahasında kapanmaya zorladı. 31. dakikada Bale, 37. dakikada James ve 40. dakikada Modric'in şutlarıyla gole çok yaklaşan Real Madrid, her şeye rağmen Slovenyalı kaleci Oblak'ı geçmeyi başaramadı. Atletico Madrid son dakikalarda Griezmann ile Real Madrid kalesinde tehlikeli bir pozisyon yakalasa da son vuruşta etkili olamadı.

İlk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci Yarı

İkinci yarı takımlar aynı 11'lerle sahaya çıktı. 49. dakikada Atletico Madrid'in geliştirdiği atakta, Real Madrid ceza sahasında Arda Turan'ın kafa vuruşunda top kale direğinin üzerinden auta çıktı.

Soğukkanlı oynayan ve oyunda kontrolü elinde tutmaya çalışan Real Madrid ise 69. dakikada ilk olarak Benzema, ardından da Bale ve Ronaldo ile pozisyon yakaladı ancak Atletico Madrid'in savunmasını geçmeyi başaramadı. Son dakikalarda ev sahibi ekibin geliştirdiği ataklar da sonucu değiştirmeyince, maç 0-0 tamamlandı.