Mavi balinanın cesedi Oregon State Universitesi'nin araştırma gemisi tarafından Kalifornia açıklarında Santa Barbara Kanalı'nda bulundu.

Pasific Storm isimli araştırma gemisiyle dev mavi balinanın su üstüne çıkmış ölüsüne rastlayan araştırmacılar üniversitede ceset üzerinde araştırmalar yapacak

Araştırmacılar dev balinanın, yoğun bir deniz trafiğine sahip olan Los Angeles'a gelen bir kargo gemisi tarafından öldürüldüğünü düşünürken, üniversite yetkilileri bu konuda bir yorumda bulunmuyor.

Bu fotoğraf ilk kez National Geographic'in web sitesinde yayınlandı. Balinaya yaklaşan Pasific Storm adlı geminin uzunluğunun 25 metre olduğunu belirten uzmanlar balinanın da tahmini olarak 22 metre uzunluğunda olduğunu düşünüyor.

Oregon Üniversitesi mavi balinalar üzerindeki uzmanlığıyla tanınıyor. Mavi balinalar dünyanın en büyük canlıları olarak biliniyor. Hatta dinazorlardan bile daha iri oldukları varsayılıyor.
Boyları 30 metreye kadar ulaşan dev canlıların ağırlıkları ise 100 - 150 tona çıkıyor. Ağızları 100 insanı kavrayacak büyüklükte, kalpleri ise bir küçük otomobil büyüklüğünde tarif ediliyor.
Yaşam süreleri açısından da en uzun yaşayan canlılardan biri olan dev mavi balinalar, ortalama 110 yıl yaşıyor. Denizlerin en büyük canlısı aynı zamanda en fazla ses çıkaranlardan biri. Bir jet motoru ile benzer ses çıkaran mavi balinaların çıkardıkları bu sesler insan kulağının duyamacağı kadar düşük frenkansta. Genellikle Kuzey Atlantik ve Kuzay Pasifik'te yaşıyolar. Ve tehlikesiz hayvanlar listesinde bulunuyorlar.  Milliyet