Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş, pamuk için destekleme primlerinin hemen açıklanmasını istedi. 
     Kocabaş, 7 Nisan 2011 tarihinde açıklanan havza bazlı kütlü pamuk desteği tebliğinde kütlü pamuk destek miktarının, dünya piyasalarındaki gelişmeler dikkate alınarak bakanlık tarafından daha sonra açıklanacak olmasına tepki gösterdi. 
     Kocabaş, yaptığı yazılı açıklamada, aspirden midyeye kadar birçok ürünün destekleme primi açıklandığını belirterek, pamukta açıklamanın daha sonraya bırakılması ve dünya piyasalarına endekslenmesinin pamuk üreticilerini endişelendirdiğini söyledi. 
     Tarım havzalarında 2011 yılında yapılacak desteklemelerle ilgili 14.02.2011 tarih 2011/1430 Sayılı kararda, ''Pamuk bitkisi için dünya piyasasında gelişmeler dikkate alınarak 42 kr/kg geçmemek üzere Tarım ve Köy İşleri bakanlığınca belirlenir''denildiğine dikkati çeken Kocabaş, açıklamasını şöyle sürdürdü: 
     ''Bu kararla, uygulama tebliği arasındaki çelişki, zihinlerde soru işaretlerine neden olmaktadır. Pamuk priminin verilip verilmeyeceği bile tartışma konusu olmaktadır. Bu durum çiftçilerimizi haklı olarak endişelendirmektedir. Söke Ovası adı, pamukla anılan ovadır. Pamuk yaygın ve zorunlu kullanım alanlarıyla bölgemiz, Türkiye'miz ve dünya ekonomisinde yarattığı katma değer ve istihdam açısından çok önemli bir üründür. Tarlaları hazırladığımız bugünlerde pamuk destekleme primleri hemen açıklanmalıdır.'' 
     Öte yandan Söke Ziraat Odası Meclisi, dün yaptığı toplantıda 2011 yılı ot paketleme ücretini 1 lira, dekarda ot biçme ücretini 8 lira olarak belirledi.