Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Nazilli'de düzenlediği toplantıda mali destek programını açıkladı.
Güney Ege Kalkınma Ajansı ''İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı'' adlı panelini Nazilli'de sundu. Nazilli 5 No'lu Sağlık Ocağında gerçekleşen programa, Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Gültekin Kılınç ve çevre ilçelerin yöneticileri katıldı.
Sunum programından önce bir konuşma yapan, Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, ''Güney Ege Kalkınma Ajansının mali destek konulu konferansını Nazilli'de vermesinden dolayı mutluyum. Nazilli projelerle adım adım ilerleleme potansiyeline sahip bir ilçe. Burada yapılacak projelere kalkınma ajansının destek olacağını düşünüyorum'' dedi.
Güney Ege Kalkınma Ajansı adına sunumu Selen Eğit yaptı. Eğit, sunumda kuruluşlara verilecek mali destek programlarını anlattı. Bu programlar sayesinde 16 milyon liralık bir bütçenin ayrıldığını söyleyen Eğit; ''Kar amacı güden kuruluşlara yönelik 7 milyon, kar amacı gütmeyen kuruluşlara yönelik 3,3 milyon ve küçük ölçekli altyapı projeleri 5,7 milyon lira olmak üzere paylaştırdık'' dedi.
Selen Eğit, şöyle devam etti:
''Bu program kapsamında kar amacı güden kuruluşlara yönelik desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 7 milyon liradır. Bütçenin kalan tutarı, sözleşmeyi imzalayan taraf olması sebebiyle, başvuru sahibi tarafından eş-finansman olarak karşılanmalıdır. Azami proje süresi 12 aydır. Bu süre, sözleşmenin tüm taraflarca imzalandığı günden bir sonraki gün itibariyle başlar. Söz konusu programlara başvurular, taahhütlü posta yoluyla, kargo şirketi ile veya elden aşağıdaki adrese yapılacaktır. Son başvuru tarih ve saatinden sonra Ajansa ulaşan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Posta ve kargo şirketi yoluyla yapılan başvurularda, postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır. Bu program kapsamında küçük ölçekli altyapı projelerine yönelik desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 5 milyon 700 liradır.''