Başbakan Recep Tayip Erdoğan Yıldız Teknik Üniversitesi'nin akademik yıl açılışında konuştu. Erdoğan şunları söyledi

İfade etme özgürlüğünü, örneğin dün IMF toplantısının açılışında yaptığım konuşmada “dışarıdaki protestolara kulak vermeliyiz” derken elbette Taksim"de dükkanların çerçevelerini indirenleri kastetmedim, mağdurları kastettim. Protesto cam çerçeve indirmek değildir.

Siz bu şekilde yeni mağdurlar yaratıyorsunuz. Eğer protesto edeceksen gel megafonu al eline, 14 ayrı nokta size tahsis edilmiş, aç pankartını, ne diyorsan de. Ama gelip de cam çerçeve indirme. Bu şekilde haklıyken haksız duruma düşersin. Oradaki esnafın ne günahı var.

Dün bunu ifade ettiğimde baktım ki yazılı ve görsel medyada yer almış. Düşünebiliyor musunuz ki demir misketler kullanıyorlar. Bu bir vatandaşa isabet etse.. Kalkıp da bunun bir hak olduğunu söylemek herhalde haksızlıktır.

Biz ülkemizin yükselişini 4 temel esas üzerinde görüyoruz. Bunun bir numarası eğitimdir. İkincisi sağlık, üçüncüsü adalet, dördüncüsü de emniyettir. Geldiğimizden bu yana milli bütçenin yüzde 50"sini eğitime tahsis ettik. Her yıl verdiğimiz kadronun yüzde 40 – 50"si eğitimedir. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarına kalanı dağıtılmaktadır.

Geldiğimizde okuma yazma oranı yüzde 70"lerdeydi, şimdi yüzde 90"lara ulaştı. Bunu daha da artırmak durumundayız. Üniversitelerimize yönelik attığımız adımlarda da Türkiye"nin artık bazı illerinde değil, oralara üniversite gitmez diye düşünülen illerin hepsine üniversite götürdük./vatan