Adana Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 18'incisini düzenlediği Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında ''Derviş Zaim Sineması'' incelenecek.

Altın Koza'dan yapılan yazılı açıklamada, 17-25 Eylül'de gerçekleşecek festivalde ''Uzun Metraj Ulusal Film Yarışması'' jüri başkanlığını da yapacak olan Derviş Zaim'in bütün filmlerinin izleyiciyle buluşacağı belirtildi.

Açıklamada, 23 Eylül'de ise yapımcı Baran Seyhan, Prof. Dr. Zeynep Tül Akbal, Prof. Dr. Serpil Kırel ve oyuncu Mehmet Ali Nuroğlu'nun katılacağı ''Derviş Zaim Sineması'' başlıklı bir söyleşinin de gerçekleştirileceği ifade edildi.

Ayrıca festival kapsamında, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema-Televizyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serpil Kırel ile Aylin Duyal'ın kaleme alacağı, Derviş Zaim Sinemasını anlatan bir de kitabın yayımlanacağı bildirildi.

Festival süresince Derviş Zaim'in yönettiği Tabutta Rövaşata (1996), Filler ve Çimen (2001), Çamur (2003), Cenneti Beklerken (2006), Nokta (2008) ile Gölgeler ve Suretler (2010) isimli filmler gösterime sunulacak.