Çeşitli yerlerde ruhsatsız duraklar oluşturan bazı taksiciler, diğer meslektaşlarının bu bölgelerden yolcu almasına izin vermiyor.

‘ŞİKÂYET ALIYORUZ’İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yılmaz Yahya Uğur, son zamanlarda 5-10 taksicinin bir araya gelerek bazı yerlerde ruhsatsız duraklar oluşturdukları ve bu duraklardan, başka meslektaşlarının yolcu almalarına izin vermedikleri yönünde sık sık şikâyet aldıklarını söyledi. Durakların ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından verilecek ruhsatlarla kurulabileceğini belirten Uğur, “Aksi yönde hareket eden meslektaşlarımız kanunsuz bir iş yapıyorlar. Bu kanunsuzluktan derhal vazgeçmelidirler’’ dedi.

‘ÇETELER VAR’İstanbul gibi büyük bir şehirde taksicilik yapmanın çok zor olduğuna değinen Uğur, değnekçi taksicilerin korsandan sonra taksicilerin en büyük sorunu haline geldiğine işaret etti. Belirli saatlerde belli mahalle veya bölgelerde bazı uyanıklardan oluşan çetecikler bulunduğunu dile getiren Uğur, ‘’Bunlar taksicilerden küçük çapta para talebinde bulunuyor. 1 lira gibi bir rakam. 1 lira vermediği takdirde başına daha ağır şeylerin geleceğini düşünen taksiciler parayı veriyor. İstanbul’daki taksi sayısı göz önüne alındığında ortaya ciddi bir rakam çıkıyor. Biz bunun önüne geçmeye çalışıyorken bir de kendi meslektaşlarımızın yaptığı değnekçilik ortaya çıktı. Belediyenin oluşturduğu duraklar ile özel durakların dışında, belli bir bölgeyi gasp eden ve ‘Burası bizim. Buradan yolcu alamazsınız’ diyen meslektaşlarımızın ortaya çıkardığı sorun. İşte bizim en çok mücadele ettiğimiz sorun budur’’ diye konuştu. Değnekçiliğe, son çıkan ‘Korsan Taşımacılıkla Mücadele Kanunu’yla birlikte ağır müeyyidelerin getirildiğini hatırlatan Uğur, şöyle devam etti: “Bu suçun önüne geçebilmek taksicilerin duyarlılığına bağlı. Bu durum, değnekçi meslektaşlarına ses çıkarmayan taksicilerle çözülemez. Umursamazlıkla bu işler çözülmez.”
(HaberTürk)