Aydın Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Ticaret Borsası'nın önderliğinde Aydın İlinin Ekonomik, Sosyal, Kültürel Sorunları, Talep ve Beklentilerinin 23. Parlamento Dönemi Aydın Milletvekilleriyle 2. İstişare Paneli, bugün yapıldı.
Aydın Sanayi Odası Örsdemir Balkan Konferans salonunda gerçekleştirilen panele, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Erdem ile Ahmet Ertürk, CHP Milletvekilleri Özlem Çerçioğlu ile Fatih Atay, MHP Milletvekilleri Ertuğrul Kumcuoğlu ile Recep Taner, Aydın Valisi Mustafa Malay, Ticaret Odası Başkanı Mustafa Baştuğ, Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Aydın Akyüzlü, Sanayi Odası Başkanı Ercan Çerçioğlu, KOSGEB Müdürü Turgut Gözen ve işadamları katıldı.
Toplantıya ilginin az olduğu gözlenirken, toplantıda ilk olarak Ticaret Odası Başkanı Mustafa Baştuğ söz alarak konuşma yaptı.
Yaz mevsimindeki kuraklık, hayvancılığın gelişimi, zeytin ve zeytinyağdaki son durumlar, baraların durumu ve DSİ'nin çalışmaları, kestane, ihracaat durumları, yeşilkart sorunu, çevre yolu probleminin ele alındığı toplantıda, oda başkanlarından sonra milletvekillerine söz verildi.
Sorunlarını anlatan başkanlardan Aydın Akyüzlü, "Bugün burada daha fazla işadamını görmeyi arzu ederdim. Ancak sorunlarımızın konuşulduğu toplantılara bile ilgisiz kalışımız da asıl tartışılması gereken bir konu" dedi.
Toplantı salonunun dolmamasının büyük dikkat çektiği toplantıda, Aydın ilinin genel sorunları ele alındı.