Grup, bugün yaklaşık 4,8 milyar liralık vergi cezası için aylardır uğraştığı Maliye Bakanlığı ile uzlaşma masasına oturacak.

Geçtiğimiz aylarda vergi aslı ve faiziyle birlikte kesilen 4,8 milyar liralık ceza için bugün Doğan Holding Maliye'ye gidecek. '24 Kasım'da Maliye'ye uzlaşmaya değil, derdimiz anlatmaya gideceğiz. Kim bilir belki haklı çıkacağız ve bizden özür dilenecek' diyen Soner Gedik'in ise Mehmet Akif Ulusoy ile geçen telefon konuşmasının basına yansımasından sonra toplantıya katılıp katılmayacağı merak konusu. Şimdi gözler, Maliye'nin vergi borçları için uyguladığı uzlaşma sisteminde.

MALİYE'DE SABAHA KADAR MESAİ

Maliye adına Gelir İdaresi Başkanı Metin Kilci, başkan yardımcısı ve daire başkanının katılacağı komisyonun, sınırsız vergi indirim yetkisi bulunuyor ve bu indirimin gerekçesi de kamuoyuna açıklanmıyor. Maliye ve Doğan Grubu masada uzlaşma sağlayamazsa dava süreci devam edecek. Maliye, spekülasyonların önüne geçmek için uzlaşma görüşmelerini bir günde bitirmeyi, gerekirse sabaha kadar çalışmayı hedefliyor. Grup vergi cezasının haksız olduğuna ilişkin kapsamlı dosyalar hazırladı. Vergi konusunda uzman akademisyenlerin de içinde bulunduğu çok sayıda isimden aldığı görüşlerle masada haklılığını ispatlamaya çalışacak. Kulislere göre 4 ayrı şirket için KDV ve Kurumlar Vergisi yönüyle usulsüzlük saptanan Doğan Grubu'yla kapsamlı uzlaşma ihtimali zayıf görünüyor. Bazı vergilerde kısmi uzlaşma olabileceği ifade ediliyor./yeni şafak