Lisedeki görevine son verilen imam olayın iftira olduğunu söyledi.
Amasya Gümüşhacıköy Lisesi"nde sözleşmeli olarak Din Kültürü ve Bilgisi öğretmeni olarak çalışan Saray Mahallesi Çayır Camii imamı Şuayip Güllü sınıfta Alevi öğrencilere hakaret etti.

Gümüşhacıköy Lisesi"nde bir aydır din kültürü ve ahlak bilgisi dersine giren imam Şuayip Güllü, “Din, mezhep ve dinlerde ibadet” konusu işlenirken Aleviliğin İslamiyette yerinin olmadığını, cemin ibadet olmadığını savundu. Bazı öğrenciler imam Güllü"ye itiraz etti.

Bunun üzerine imam kendisine tepki gösteren öğrencilerden A.B"ye Aleviliği tanımlamasını istedi. Daha sonra Alevi öğrencilere hakaret etmeye başlayan Güllü, “Ben dört yıl Alevi köyünde görev yaptım. Gelinine asılan Alevi dedeleri gördüm” dedi. Öğrencilerden A.B. öğretmene “Hüseyin Üzmez 14 yaşındaki kızı taciz etti, o da mı Alevi?” diye tepki gösterdi.

Öğrenci velileri Güllü"yü İlçe Kaymakamı ve Milli Eğitim Müdürlüğü"ne şikâyet etti. Öğrenciler ifadelerinde Güllü"nün hakarete varan konuşmalarını aktardı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de imam Güllü"nün Gümüşhacıköy Lisesi"ndeki sözleşmeli öğretmenlik görevine son verdi. Güllü olayın “iftira” olduğunu savundu.

Öğrenci velisi Oktay Beyazgül bir imamın lisede öğretmen olmasına tepki göstererek savcılığa suç duyurusunda bulunacağını belirtti. Gümüşhacıköy Kaymakamı Serdar Kartal"ın ise “Basın açıklaması olmasın. Basın açıklaması yapacak kişiler önce benim yanıma gelsin onlarla görüşelim” diyerek olayı kapatmaya çalıştığı belirtildi. Gümüşhacıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü"nün de velileri arayıp olayı tatlıya bağlama konusunda telkinde bulunduğu ifade edildi.

(Cumhuriyet)