F.BAHÇE Teknik Direktörü Daum, Bursa"da çok heyecanlı bir akşamın ardından hedefledikleri şekilde turu geçtiklerini söyledi. Maç sonu sözlerine “Bursa"yı tebrik etmek istiyorum. Olağanüstü oynadılar” diyerek başlayan Alman hoca şu yorumu yaptı:

DAUM uzun süredir kupa kazanılamamasına karşın oyuncuların isteksiz olduğu yönündeki bir soruya “İstanbul"da oynadığımız maçı izlediniz mi? Orada takımın isteğini nasıl buldunuz. Hangi istekle oynadılar futbolcularım. Son golü kim attı, Bursa mı F.Bahçe mi? Biz kupa maçlarına 180 dakika olarak bakıyoruz. Biz 4 gol, Bursa 3 gol attı. Bence bu takım hak ederek turu atladı” yanıtını verdi.

Yarı finale 41 gün var

SON olarak kupayı 1983 yılında kazanan F.Bahçe, yarı finalde Denizli"yi eleyen Manisa ile eşleşti. Ligde hafta sonu Manisa ile karşılaşacak olan sarı-lacivertliler, yarı final ilk maçını 24 Mart"ta deplasmanda, rövanşı ise 14 Nisan"da Şükrü Saracoğlu"nda oynayacak. Kupadaki diğer yarı final maçı ise aynı tarihlerde Trabzonspor ile Antalyaspor arasında oynanacak.

İSKENDER MOLASI

F.Bahçe kafilesi, Bursa zaferi sonrası soluğu Botanik Park"taki İskender konağında alıp, yarı finali İskender yiyerek kutladı.

Güiza: Onlar oynadı, turu biz geçtik

F.BAHÇE"YE son dakikada attığı golle turu getiren Güiza, takım arkadaşı Volkan Demirel"in aksine iyi bir maç çıkardıklarını söyledi. Bu sezon çok eleştirildiği halde 28. maçında 14. golünü ağlara gönderen İspanyol yıldızın maç değerlendirmesi şöyle:

“ÇOK net hatırladığım ve kaçırdığım bir pozisyon var onda da top sekti. Son dakika golüye de olsa yarı finale geldik. Bursa da çok saldırdı. Onları da tebrik etmek lazım. Bursa ilk yarı çok etkiliydi. Top onlardaydı, onlar oynadı. Bizi atağa çıkarmadılar. Bu nedenle istediğimiz pozisyonları üretemedik. Gökhan Ünal beğendiğim bir oyuncu. İnşallah her şey onun istediği gibi olur. Burada güzel bir şekilde devam ederiz.”

1.3 milyon dolar şimdiden kasada

F.BAHÇE kupada yarı finale çıkarak toplam 1.3 milyon dolar kazandı. Gruplarda 3 galibiyet, 1 yenilgi alan Kanarya, çeyrek finalde ise Bursa"yı 3-0 yendiği maçın rövanşını 3-1 kaybetti. Kanarya 1 milyon 375 bin doları hanesine yazdıran yarı finaldeki rakibi Manisa"dan bile az para aldı. Fener kupayı kaldırsa 1.8 milyon, 2. olursa 900 bin dolar daha prime hak kazanacak. -vatan