U. C. karşılığında derslerden geçirileceğini iddia etti. Okul müdürü ise 'Nefes alma sorunu var. Ara sıra dışarıya çıkartıyoruz' diye savundu

Esenyurt Yakuplu Mahallesi Şair Fevzi Kutlu Kalkancı
İlköğretim Okulu'nda 'Bu olay ancak Türkiye'de olur' dedirten bir olay yaşanıyor. İddialara göre, derslerinde başarısızlı olamayan 8'inci sınıf öğrencisi U.C., ders zili çaldıktan sonra öğretmenleri tarafından sınıftan çıkartılıyor. Okul idarecilerinin odasındaki şapka ve fosforlu görevli yeleğini üzerine giyen U.C., ağzındaki düdükle soluğu okul kapısında alıyor. Geçtiğimiz çarşambadan beri okul önünde bekleyen U.C., karşılığında derslerinden iyi not alma sözü verildiğini iddia etti.

DERS BAŞLAYINCA DIŞARI ÇIKIYOR

Zil çalınca arkadaşlarıyla sınıfa giren U.C., hemen ardından kıyafetlerini giyip dışarı çıkıyor. Sabah 09.00'da okul kapısına dikiliyor, 14.30'a kadar nöbet tutuyor. Okul önünde park eden araçları düzenleyen U.C.'nin görevleri arasında velileri okula sokmamak da var.

NEFES ALMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYOR

Okulun Müdürü Salim İnan ise 'Okuldaki hiçbir öğrencimize özel kıyafetler giydirip dışarı göndermiyoruz. Burası okul. Çocuğun otoparkçı kıyafetiyle ne işi var? Size her kim söylediyse bunun aslı astarı yoktur. Ancak sorunlu bir öğrencimiz var. Bu çocuğumuz bazı derslerde nefes alma zorluğu yaşıyor. Psikolojisi bozuluyor. Öğretmenler de bu çocuğumuzu hava alması için dışarıya çıkartıyor. Çocuk hava alıyor, beden eğitim derslerine katılıyor. Sonra da derslerine devam ediyor. Bu her gün de olmuyor' diye konuştu.

GÜVENLİK DE ONDAN SORULUYOR

Ders saatlerinde okul kapısında bekleyen 14 yaşındaki U.C. yaptığı işten şikayetçi değil. U. C. 'Abi burada otoparkçı ve güvenlik görevlisi olarak bekliyorum. Matematik, Fen ve İngilizce 'de başarılı olamıyorum. Zaten derse girsem de bir şey anlamıyorum. Sinirlenebiliyorum. Okul yöneticileri eğer kapıda beklersem derslerden geçireceklerini söyledi. Ben de geçtiğimiz çarşambadan beri okul önünde bekliyorum. Bir de okul hademesi bazen içeride oluyor. O zaman da onun yerine burada bekliyorum. İçeriye öğrenci velisi sokmam kesinlikle yasak' dedi.(Akşam)