Bundesliga"da St.Pauli takımında forma giyen gurbetçi Deniz Naki, merak uyandıran kolundaki “Dersim 62” dövmesinin sırrını Bild Gazetesi"ne açıkladı.

"KÜRT OLDUĞUNU SÖYLEMEYE ÇEKİNENLER İÇİN YAPTIRDIM"
Tuncelili bir ailenin oğlu olan Naki, “Benim babam Dersimli. Biz Kürt"üz. Bu
dövmemi topluma Kürt olduklarını söylemeye çekinen tüm gençler adına yaptırdım” dedi. Bild, Dersim"in artık Tunceli olduğunu ve trafik il numarasının da 62 olduğunu belirtti. Naki, daha önce verdiği bir röportajda da Tunceli"yi çok sevdiğini ve her yıl köylerine gittiğini belirterek, “Köyümüzü çok seviyorum. Buralar (Almanya) gibi değil. Orada insanlar çok sıcak” demişti.

BOĞAZ KESME HAREKETİ YAPMIŞTI
Deniz Naki sahalara, FC Düren 77 ve FC Düren-Niderau takımlarında adım attı. 16 yaşında Bayer Leverkusen"e geçen Deniz Naki, profesyonel olarak forma giyme şansı bulamadı. Şubat 2009"da Rot Weiss Ahlen takımına kiralanan oyuncu, Haziran"da Leverkusen"i tamamıyla terk ederek, St. Pauli"ye imza attı. Kasım 2009"da Hansa Rostock"la oynadığı maçta (Bu karşılaşma Almanya"da solcularla aşırı sağcıların kapışması olarak da yorumlanmıştı) gol attıktan sonra rakip taraftarların önüne giderek boğaz kesme hareketi yapmıştı.

ALMAN MİLLİ OLDU
Geçtiğimiz sezon St. Pauli"de başarılı bir grafik çizerek, takımını
2001-02 sezonundan sonra tekrar Bundesliga"ya taşıyan Deniz, Türk
Milli Takımformasını hiç giyemedi. Deniz, Bild"e yaptığı açıklamada uzun süredir Alman Milli Takımı"ndan bir haber gelmediğini, “Bugünlerde kendimi milli futbolcu olarak göremiyorum” sözleriyle dile getirdi.

2008"de Almanya U-19 Milli Takımı"yla Avrupa şampiyonluğu yaşayan Deniz, Alman U-21Milli Takımı"nda Avrupa Şampiyonası elemelerinde San Marino ve Çek Cumhuriyeti"ne karşı forma giymiş ve Almanya"nın SanMarino"yu 6-0 yendiği maçta 1 gol atmıştı.

HT