BAŞBAKAN Erdoğan, 5 yıl önce başlatılan "Eğitime yüzde 100 destek"kampanyasına katılan hayırseverlerle İzmir Hilton Oteli"nde öğle yemeği yedi. Erdoğan, öğrencilerin okuldan sonra üniversiteye hazırlık kurslarına gitmelerini gerektiren sisteme tepki göstererek, özetle şöyle konuştu:

“Bugün ÖSS vardı. Tüm yavrularımıza başarılar diliyorum. Milli Eğitim Bakanı ve diğer arkadaşlarımla zaman zaman bunu konuşuyorum. Niçin acaba öğrenciler üniversite hazırlık kurslarına giderler? Bunu anlamakta biraz zorlanıyorum, anlıyorum da. Bu sistem nasıl oluşturulmuş? Şimdi bunu kaldırmaya kalktığınız zaman acaba hangi bariyerlerle karşı karşıya kalacaksınız? Bu okullardan mezun olan yavrularımız neden üniversiteye rahat giremesin? Öyle bir sistem var ki öğrenci okulda öğrendiği bilgiden imtihan edilmiyor, onun dışında farklı bilgiden soru soruluyor. Bu bilgiyi kim veriyor? Üniversiteye hazırlık kursu veriyor. Bunlar kalkacak ama milletçe buna karşı mücadeleyi vermemiz gerekiyor. Biz akıl, insaf, izan sahibi olanları bu noktada dayanışmaya, desteğe davet ediyoruz. Belki bu birilerinin çıkarına menfaatine ters düşebilir ama milletimin menfaatine uygun düşecektir. Çünkü bunlar çok ciddi paralar. Öğrenci, en güçlü liseden fen lisesi, Anadolu lisesinden mezun oluyor, o bile üniversite hazırlık kursuna gidiyor. Bu bir garabet. Bundan ülkemin kurtulması lazım, milletçe kurtulmamız lazım.”

Eğitim yok

Başbakan Erdoğan, Türkiye"de eğitimin sistemini eleştirirken, “Türkiye"de zaten eğitim aslında yoktu. Türkiye"de öğretim vardı. İstiyoruz ki eğitim ve öğretim birlikte olsun. Adı "eğitim"ama "eğitim"yok. Öğrenci üniversiteden mezun olduğu zaman büyük ölçüde her şeyi halletmiş şekilde mezun olsun. Buna doğru akış var. Çünkü eğitimde rekabet başladı” diye devam etti.

Otel önünde protesto girişimi

Başbakanlık otobüsünün önünde 3 ÖDP"li üzerinde "Ekmeğime, suyuma dokunma"yazısı okunabilen pankart açmak istedi. Polis 3 kişiyi yaka paça gözaltına aldı.