Dershanenin kapatılmasının ardından maaş ve kıdem tazminatları alamadıklarını iddia eden bir grup öğretmen Konaklı Dershanelerinin il merkezinde bulunan ve kapıları kilitli durumdaki merkez şubesinin önünde eylem yaptı.

Yaklaşık 20 kişilik grup adına konuşan ve 11 yıl Konaklı Dershanesi Nazilli Şubesi"nde görev yapan Zühal Köseoğlu, “Bizler Ahmet ve Semra Konaklı"nın sahibi oldukları Konaklı Dershanelerinin öğretmenleri, memurları, teknik personelleri ve hizmetli kadrolarında çalışan personelleriyiz. 2009 yılı Haziran ayında birdenbire hiçbir açıklama yapılmadan "Dershaneyi kapattık" denilerek kapı önüne konulan eğitim emekçileriyiz. "Dershanecilik dışında yapmış olduğumuz işten zarar ettik" dediler. Bizler emeği ile geçimlerini sürdüren insanlarız. Sayın Konaklı ailesi telefonlarımıza yanıt vermemekte ve bizlere açıklama yapmaktan kaçınmaktadır” dedi.

MUHATAP BULAMIYORUZ

Sorunlarıyla ilgili olarak muhatap bulamadıklarını ileri süren Köseoğlu, “Bütün eğitim emekçisi arkadaşlar olarak mağdur edildik. Hakkımızın bir oldu bitti ile gasp edilmesine dur demek için buradayız. Konaklı ailesi bizleri muhatap alıncaya kadar eylemlerimizi artırarak sürdüreceğiz” diye konuştu./iha