Her geçen gün artarak devam eden kadın cinayetlerine bir yenisi daha eklendi. Olay Sultangazi ilçesinde meydana geldi.


Evli oldukları belirtilen S. ve H. adlı kadınlar yaklaşık 10 gün önce Antalya’da bir arkadaşlarının yanına kaçtı. Evli olan iki kadın kaçtıktan kısa bir süre sonra kocaları tarafından fark edildi.

ŞÜPHELİLERE TECAVÜZ EDİLDİ
Aileler töre gereği hemen toplanıp iki kadın hakkında ölüm kararı alıp arama çalışmalarını başlattı. Kadınların irtibat halinde oldukları düşünülen Ş. ve S. adlı kişiler tespit edilip kaçırıldıktan sonra işkenceye maruz bırakıldı. Kaçırılan iki kişi polis tarafından uzun süre aranmasına rağmen bulunamadı.

Kaçan kadınların aileleri Ş ve S adlı şahıslara ders olsun diye tecavüze ve işkencede bulundu. Kısa sürede kadınların kendi başlarına kaçtıklarını anlayan aileler iki şahsı serbest bıraktı.

POLİS GEREKEN ÖZENİ GÖSTERMEDİ
S ve Ş serbest bırakıldan sonra polis merkezine gidip şahıslar hakkında şikayette bulundu. İşte asıl sıkıntı bu noktadan itibaren başladı. Avukatlar polisin olaya gerekli özeni göstermediği için hiç kimsenin yakalanmadığını ifade etti. İki kadını bularak getiren aileler kadınların S ve Ş hakkında şikayetçi olmaları için baskı uyguladı. S ve Ş ile ilgili karakolda ifade veren kadınların karakolda tedirgin olduğu belirtilirken bu olay da bir felaketin habercisi oldu.

KADINLAR KOCALARINA TESLİM EDİLDİ
Polis kadınları ifadeden sonra cinayete davetiye çıkarırcasına törenin eline teslim etti. Kadınların ifadesini alan polis sıradan bir olay gibi kadınları kocalarıyla birlikte evlerine gönderdi

İnternethaber'in haberine göre; Kadınların ifadelerinin alınmasından bir gün sonra Ş. ve S.’nin avukatı, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcısı’na verdiği dilekçede; olayın vehametini ortaya koyarak şahısların bir an önce yakalanmasını istedi. Avukat kaçan kadınların ailelerinin aşiret olduğunu belirterek savcının olaya el koymasını istedi.

Dava avukatı, Soruşturmayı yürüten savcı Gaziosmanpaşa Adliyesinde Adil ÖZDER’in olayı sıradan bir soruşturma olarak değerlendirip, evrakları ilgili emniyete göndereceğini söylemekle yetindiğini ifade etti.

SAVCI VE EMNİYET’TEN BÜYÜK İHMAL
Dilekçeyi veren avukat, meselenin vehametini ortaya koymaya çalışsa da adli tatil olması nedeniyle savcı olaya gereken özeni göstermez. Polis ise kadınların Gazi Mahallesi’nde oturduklarını, her zaman mahalleye giremediklerini, kendilerinin bile can güvenliğinin olmadığını söyleyerek konuyu geçiştirdiği ifade edildi.

BİR TÖRE CİNAYETİ DAHA
Polis ifadesinden bir gün sonra sabah uyanıldığında kadınlardan birinin gece, evinde, kocası tarafından hunharca bıçaklanarak öldürüldüğü öğrenildi. Söz konusu savcının cinayetten önce göstermediği özeni cinayetten sonra otopsi sürecinde de göstermediği belirtildi. Savcının tatil telaşında olduğunu belirten avukat savcının otopsi içinde uzun süre beklendiği söyledi.

DİĞER KADININ HAYATI DA TEHLİKEDE
Olayın ardından gözler soruşturma Savcısı ve Sultangazi Emniyet Müdürü’ne çevrildi. Öldürülen kadının cenaze işlemleri devam ederken diğer kadının hayatından endişe ediliyor.