Konya'daki Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. İdris Mehmetoğlu"nun, ücretli satılan ders notları yüzünden tartıştığı aynı bölümde öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Gürbilek"e yumruk attığı iddia edildi.

Prof. Gürbilek, daha önce aralarında anlaşmazlık bulunan Prof. Mehmetoğlu"nun odasına gitti. İki öğretim üyesi, ders notlarının yasak olmasına rağmen öğrencilere satılmasıyla ilgili konuşmaya başladı. İddiaya göre, Prof. Mehmetoğlu odadan çıkan Prof. Gürbilek"e, öğrenci, uzman ve teknisyenlerin gözü önünde yumruk attı. Bunun üzerine Prof. Gürbilek, hem hastane polisine hem de Dekanlığa iletilmek üzere Personel Şubesi"ne Prof. Mehmetoğlu hakkında şikáyet dilekçesi verdi.

Prof. Mehmetoğlu ise "Odama gelmiş ve iki arkadaş tartışmışız. Yaygara koparmak istedi. Hepsi bu. Emrimizde çalışan bir arkadaş. Sabahtan beri kendisini arıyorum ama bulamadım. Neden böyle yaptığını soracağım. Kendini mazlum göstermeye çalışıyor. Benimle uğraşmayı seviyor. Kesinlikle yumruk falan atmadım" dedi. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı da kavga konusunda kendilerine bazı bilgiler ulaştığını bildirerek konu ile ilgili idari soruşturma açacaklarını ve olayın net bir şekilde ortaya çıkacağını söyledi.

Hürriyet