DÜN G.Saray Lisesi"ndeki aylık Divan Kurulu"nda konuşan Polat, üyelere Arda"nın kendisine sunulan boş mukaveleye rakam bile yazmadığını anlattı. İşte flaş imzanın başkanın ağzından tüm detayları:

“BİLİYORSUNUZ çok konuşulan bir konu var. O da Arda"nın kaptanlığı. 22 yaşında, belki de tarihimizin en genç kaptanı oldu. Çok düşündük ama içimize sindirerek kaptanlığı Arda"ya verdik. Arda"nın karakteri ile ilgili fikir edinmeniz için bir olay anlatmak istiyorum.

ARDA"YA ciddi teklifler vardı. Bazıları kulübe geliyordu. El altından da (F.Bahçe"nin teklifini kastediyor) yüksek rakamlar önerildi. Bu da beklentileri yükseltiyor. Arda"nın sözleşmesini uzatmamız gerekliydi.

SÖZLEŞMEYİ ben hazırladım. Rakamı boş bırakıp yanıma çağırdım. Arda"ya uzattığım boş mukavelenin rakamını düşünmesi için 10 dakika verdim. Oyuncumuza "Düşün, taşın, istediğin rakamı yaz imzala, getir" dedim.

ÜCRETİ 2.1 MİLYON EURO

ARDA 10 dakika sonra boş mukaveleyle yanıma geldi ve "Ben G.Saray kaptanıyım. Bana rakam yazmak yakışmaz. Ben G.Saray Başkanı"na bir rakam söyleyemem. Terbiyem böyle. Neyi uygun görürseniz, onu yazarsınız" dedi ve yeni mukaveleyi imzaladı.”

POLAT da Arda"nın 1.5 milyon Euroluk sözleşmesini 2.1 milyon Euro"ya yükseltip bu jeste jestle karşılık verdi. Polat"ın değindiği diğer önemli konular ise şöyle:

* 29 oyuncumuz var. 4"ünü devre arasında gönderip kadroyu 25"e indireceğiz.

* Takımın şu anki değeri 116 milyon Euro. Bu sezon 17.9 milyon Euro"luk transfer sözleşmesi yaptık. Ancak 4 yılda ödenecek. Zaten 6.2 milyonunu ödedik.

* Teknik heyetimizin bence dünyanın en iyi 5 heyetinden birisidir.

* Sponsorlukta imza altına alınan 152 milyon dolarlık bir rakam var. Bunları kullanarak çarkı çevirmeye çalışıyoruz.

* Mor forma, turuncu formanın 3.5 katı kadar sattı ve rakiplerimizi de geçti.

* Riva"ya ruhsat almak için 3 senedir emek veriliyor. Şu anda 7.5 milyon TL"lik finansman gerekli.