Facebook hayatımıza girdiğinden bu yana çok fazla şey değişti. Bu duruma inanılmaz bir örnekse yine Amerika'dan geldi.

Richard Leon Barton Jr. isimli 34 yaşındaki şahıs, geçtiğimiz günlerde Michigan eyalet polisi tarafından tutuklandı. Sebebiyse çok ilginç... Barton, 2004 yılında Amerika'nın Rhode Island eyaletinde yaşayan bir kadınla internet üzerinden tanışıp, çok güzel bir evliliğe başlamıştı. Fakat kendisi, evliliğin üzerinden çok geçmeden bir anda ortadan kayboldu ve bir daha ortaya çıkmadı. Adamın kaybolduğu gün, karısını Facebook üzerinden silmesiyse kadını fazlasıyla şüphelendirdi. Birkaç telefon konuşması sonrasında boşanma kararı alan çift, uzaktan evrak yollama aracılığıyla boşanma işlemlerine başladılar. Nitekim bu işlem hiçbir zaman sonlanamadı...

Terk edilen kadınsa sadece meraktan, Facebook üzerinden gizli takibe soyundu. Yaptığı araştırmalar sonucundaysa eşinin, başka bir kadınla evlendiğini kanıtlayacak düzeyde açık ve net fotoğraflara rastladı. Polisle iletişime geçen kadın şikayette bulundu ve Barton tutuklandı.

...Ve sonrası

Sonrasında ortaya çıkanlarsa daha da ilgi çekiciydi. Çünkü adam aynı zamanda 2000 ve 2001 yıllarında işlemiş olduğu suçlardan ortaya çıkan kefalet paralarını ödemekten de kaçıyordu. Yeni evlendiği eşine boşanmış olduğunu söyleyen ve farklı bir eyalette evlilik yaptığı için gözden kaçan bu durum, Barton'un mahkeme karşına çıkmasına ve "Poligami" yani çok eşlilikte bulunmaktan dört yıllık bir hapis cezasına çarptırılmasına sebep oldu.

Facebook hakkında sıkça rastladığımız bu haberler, umarız herkesin gizlilik ayarlarını bir kez daha gözden geçirmesine neden oluyordur.