Söke Aktif Gazeteciler Derneği kuruluşunu tamamlarken, Dernek düzenlenen birlik, beraberlik ve tanışma kokteylinde ilçe protokolü ve davetliler ile bir araya geldi.
Söke Belediyesi Fatma Suat Orhon Müze ve Sanat Evi"nde gerçekleşen kokteylde Söke Aktif Gazeteciler Derneği kurucu üyeleri Levent Tuncer, Yılmaz Kalaycı, Hasan Hüseyin Yavaşoğlu, Cevdet Üzüm, Necati Maldar, Nezir Çetin, Kadir Kalaycı, Şakir Aksayım ve Erol Özhavuçtu tanıtıldı.
Söke Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Levent Tuncer, derneğin kuruluş amacı ve hedefleri ile ilgili bilgiler verdi. Tuncer, “Türkiye"nin birçok iline göre çok fazla yayın organı ve en önemlisi basın-yayın sektörüne gönül vermiş insanların bulunduğu Söke"de; hem meslek içi hem de gazeteciler ile her zaman birlikte olduğumuz kurumlar arasında koordinasyonu daha iyi ve işler hale getirmek için bir araya geldik. Söke Aktif Gazeteciler Derneği olarak bir araya geldik. Çünkü Biz örgütlü toplumun gerekliliğine inanıyoruz. Basın mensuplarının hak ettikleri gibi temsil edilmelerini arzu ediyoruz. Bizler çalıştığımız iş kollarını geliştirmek için, güç birliği içinde çalışmak ve gayret göstermenin gerekliliğine inanıyoruz. Biz temsil ettiğimiz yayın organlarında bugüne kadar toplumun her kesiminin taleplerini ileten, sorunlara çözüm arayan ve çözüm yollarını öneren, kimi zaman eleştiren, kimi zaman faydalı gördüklerimizin yanında olanlar olduk. Biz kendi çıkarlarımızın değil; Söke"nin ve toplumun menfaatlerini düşünenler olduk. Bugüne kadar gerek kurumsal, gerekse bireysel anlamda yaptığımız çözüm arayış ve önerilerini, sosyal ve toplumsal çalışmalarımızı bundan böyle örgütlü bir güç olarak da yapmanın gerekliliğine inanıyoruz"" dedi. Söke"ye yeni bir soluk olmak, yeni bir heyecan yaratmak için örgütlenme içine girdiklerini belirten Söke Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Levent Tuncer; ""Söke için yapılan olumlu her işin daha fazla mürekkebi, daha fazla mikrofonda sesi, daha fazla ekrandaki görüntüsü, daha fazla klavyedeki tuşu olmak için bir aradalar. Birlik ve beraberlik, dayanışma içinde çalışmak, Söke"yi güzel yarınlara birlikte taşımayı umut ediyoruz"" diye konuştu.
Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna da, Sökeli gazetecileri kutlayarak, “Gazetecilik çok önemli bir meslek. Halkın bilgilenmesi, haber alması için yapılan bu kutsal mesleği icara edenlerin bir araya gelmeleri, örgütlenmeleri de çok önemli. Derneğin kurucularını kutluyor, Söke Aktif Gazeteciler Derneği"ne tüm faaliyetlerinde başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.