Kuşadası Gençlik Derneği"nden ayrılan bir grup genç, Kuşadası Genç Oluşum Derneği ismiyle yeni bir gençlik örgütlenmesi kurdu. Kuruluş eğlencelerini Atatürk Meydan"ında yapan dernek üyeleri, etkinliğe katılan vatandaşlarla birlikte coşku dolu saetler geçirdi.
Atatürk Meydan"ında gerçekleştirilen etkinlikte; Almanya"dan gelen Jungenc Filarmoni Orkestrası Şef Rene Giessen yönetiminde bir konser verdi. Klarnet solisti Hugo Rodriguez"in eşliğindeki konser büyük beğeni topladı. Jungenc Filarmoni Orkestrası"nın ardından sahne alan Kuşadalı pop-rock grubu Yazı-Tura da büyük alkış alırken, gecenin finalini Roman Dans Grubu yaptı. Kuşadası Roman Dans Grubu"nun dansları sırasında etkinliğe gelen vatandaşlar dans grubu ile birlikte göbek atmaktan kendilerini alamadı.
Kuşadası Genç Oluşum Derneği"nin kurucu başkanı Selim Yıldız, Kuşadası"nda 18-35 yaş arasındaki tüm gençleri kapsayan bir oluşum gerçekleştirdiklerini belirterek, “Birlik, dayanışma ve eğitim sloganıyla yola çıkan derneğimiz, Kuşadası"nda yaşayan tüm kültürleri bir arada tutmayı, birlikte kültür sanat alanında çalışmalar yapıp eğitim seminerleri ve sempozyumlar düzenlemeyi hedefliyor. Ayrıca, iş geliştirme ve uluslararası alanda sertifika programlarına katılmaya yönelik aktivitelerle kitlesel gençlik hareketi başlatacağız” dedi.