Didim Emlak Müşavirleri Derneği"nin, Türkiye Tüm Emlakçılar Federasyonu"na yaptığı üyelik başvurusu kabul edildi. Federasyona üyelikleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Osman Coşkun, “Federasyona üyeliğimizle yaptırım gücümüz oluştu. Bundan sonra federasyona bağlı hareket edeceğiz.”dedi.
Geçtiğimiz Aralık ayında düzenlenen Türkiye Tüm Emlakçılar Federasyonu"nun toplantısında Didim Emlak Müşavirleri Derneği"nin Federasyona üyeliği kabul edildi. Dernek Başkanı Osman Coşkun toplantıya Başkan Yardımcıları Ayser Gürzsoy ve Sevim Külekçi ile birlikte katıldıklarını söyledi. Coşkun, “Toplantı 22 Aralık"ta Ankara"da yapıldı. Derneğimiz federasyona üye oldu. Bu bize avantajlar kazandıracak. Bu üyelikle yaptırım gücümüz oldu. Kanunlara karşı elimiz güçlendi. Federasyonla birlikte hareket edeceğiz. Bundan sonra kurumlarla yapacağımız çalışmalarda yapıcı gücümüz daha etkin olacak. Özellikle kayıt dışı emlakçılığa karşı yaptırım uygulayacağız ve derneğe üyelik zorunlu hale gelecek. Artık bağımsız bir dernek yerine federasyona bağlı olduk. Federasyonu etkisini çıkarılmak istenilen Emlakçılık yasasında gördük. Federasyonun görüşü alınmadan çıkarılmak istenilen yasa geri çekildi.”dedi.
“EMLAKÇILAR ÖNÜMÜZDEKİ AY GENEL KURULA GİDİYOR”
Önümüzdeki ay genel kurul yapacaklarını belirten Dernek Başkanı Osman Coşkun “Bu genel kurulda kısa orta ve uzun vadede sorunlarımızı ele alacağız. Sorunlarımızın çözümü için çeşitli kurum ve kuruluşlarla istişareler yaptık. Bundan sonra ki hedefimiz Didim"de çalışan tüm emlakçıları dernek çatısı altında toplamak. Önümüzdeki süreçte Ticaret Odası ve Esnaf Odası ile çalışarak bunun altyapısını oluşturacağız. Belediyemizde bu konuda her zaman destek oldu ve rutin yapılan emlak denetimlerini sıklaştıracağız.”şeklinde konuştu.