Emekli tuğgeneral Levent Ersöz'ün bilgisayarı ve evindeki CD'lerde 2 bin 500 kişinin sesini kayıt altına aldığı ortaya çıktı. Dinletilen bu kişilerin listesi Ergenekon zanlılarından gazetecilere, işadamlarından bürokratlara kadar uzanıyor..

Ergenekon operasyonu kapsamında firari olarak aranan ve önceki gün Ankara'da gözaltına alındıktan sonra İstanbul'a gönderilen eski Jandarma İstihbarat Başkanı emekli tuğgeneral Levent Ersöz İstanbul Emniyeti'nde susma hakkını kullanınca dün sabah saatlerinde damadı Baran Kayral ile birlikte Beşiktaş'taki Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Ersöz hakkında yakalama kararı bulunduğu için yakalandıktan hemen sonraki ilk 24 saatte yasa gereği mahkemeye sevk edilme zorunluluğu olduğundan savcılık tarafından sorgulanmadan nöbetçi mahkemeye sevk edildi ve burada tutuklandı.

BİLGİ, BELGE
Ergenekon'un tutuklu sanığı Erol Ersoy ile birlikte istihbarat ayağının başındaki isimlerden birisi olduğu iddia edilen Ersöz'ün örgütün kara kutusu olduğu söyleniyor. 6 aydır firari olan Ersöz'ün Ankara'da kendisinin ve kızının evinde yapılan aramalarda ise çok sayıda belge ve CD'ler ele geçirildi. Ersöz'ün bilgisayarında ve CD'lerde yapılan incelemelerde ise aralarında gazeteciden işadamına, emekli ve muvazzaf generalden yüksek bürokratlara kadar yaklaşık 2 bin 500 kişinin ses kayıt örnekleri ile binlerce kişinin telefon konuşma kayıtları bulunduğu iddia ediliyor.

KIZININ EVİNDE...
Ersöz'ün kızına ait evde yapılan aramada eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'e ait telefon dinleme kayıtlarının çıktığı öğrenildi. Ersöz'ün 2 bin 500 kişinin ses kayıt örneklerini Jandarma İstihbarat Komutanlığı yaptığı dönemde topladığı ileri sürüldü.

DALAN'LA ERUYGUR...
Ersöz'ün, dinleyip kayıta aldığı isimler arasında Jandarma İstihbarat Dairesi Başkanlığı yaptığı dönemde komutanı olan Ergenekon davasının tutuksuz sanığı eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'unda bulunduğu belirtiliyor. 2005'te gerçekleşen Eruygur ile Dalan arasındaki telefon görüşmesinin konusunun ise AK Parti'nin çıkışını durdurmak olduğu bildirildi. Telefon konuşmasında TSK'nın Amerikan Yahudi Cemaati ile irtibata geçip baş gösteren çıkışı durdurması gerektiğini anlatan Dalan'a, Eruygur'un ise "Haklısınız bir an önce bir şeyler yapılmalı" diye cevap verdiği öğrenildi.

AK PARTİ MUHALİFLERİ
Bu arada Eruygur'un Fenerbahçe Orduevi'ndeki ofisinde yapılan aramalarda Levent Ersöz'ün makam odasında çekilmiş görüntüler bulunduğu iddia edildi. Jandarma İstihbarat Daire Başkanı olduğu dönemde onlarca siyasi ve bürokrat ile makam odasında görüşmeler yaptığı ve bunların tamamının gizli kamera ile kayıt altına alındığı öğrenilen Ersöz'ün bu kişiler ile "AK Parti'nin hükümetten düşürülmesi için ne yapılabilir" konusunda fikir alışverişi yaptığı belirtildi. Ersöz'ün bu görüşmeleri Eruygur adına yaptığı iddia edilirken görüştüğü kişiler arasında o dönem AK Parti'den milletvekili olan iki kişinin de bulunduğu iddia edildi.

TUTUKLU SANIK
Operasyon kapsamında tutuklanan Çağdaş Türkiye Partisi Genel Başkanı Hasan Ataman Yıldırım'ın bilgisayarında ise şifreli bir klasörde Danıştay saldırısını düzenleyen Alparslan Arslan'la ilgili olarak "Alparslan Arslan'ın babası ile görüşüldü o konu halledildi" şeklinde bir not çıktığı iddia edildi. Polis bu notun Arslan'ın babası İdris Aslan'ın hesabına çeşitli kişilerce havale edilen 100 bin TL ile ilgisinin olup olmadığını araştırıyor. Yıldırım'ın ayrıca Ergenekon'un tutuklu sanıkları hakkında da bilgileri kayıt altında tuttuğu öğrenildi.

ALAN DİNLEMESİ...
Ersöz'ün elindeki 2 bin 500 ses örneğini alan dinlemesinde kullandığı belirtildi. Ersöz, elindeki ses örneklerini yüklediği kayıt cihazı ile alandaki sesler arasında karşılaştırma yapıp, dinlemek istediği sesi bulunca kayda geçiyor. Son dalga operasyonun firari sanığı olan yarbay Mustafa Dönmez'in arandığı dönemde ise bazı askeri kışlalarda saklandığı ileri sürüldü. Konuyla ilgili baz istasyonundan alınan "sinyal" raporlarının delil olarak dosyaya girdiği iddia edildi.


SABAH