Aydın, Muğla ve Denizli illerinin oluşturduğu TR32 Bölgesinde deri ve kösele sanayinde faaliyet gösteren işletmelerin Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgelerine taşınmasını sağlayarak firmaların üretim kapasitesi ve verimliliklerinin artırılması, sektörel kümelenmenin teşvik edilmesi ve üretim süreçlerinin çevreye verdiği zararın azaltılmasını amaçlayan Mirasımız Dericilik Mali Destek Program tamamlandı.

Türkiye'de uygulanan programlar arasında hedeflerinin kesinliği ve doğrudan kümelenmeyi desteklemesi açısından ilklerden biri olan Mirasımız Dericilik Mali Destek Programı kapsamında, 8 firma Denizli Merkez Sümer Mahallesi'ndeki tabakhane bölgesinden Denizli Kaklık'ta oluşturulan Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) taşındı. Programla birlikte yaklaşık 1,5 milyon TL destekle 3 milyon TL yeni yatırımın gerçekleşmesi sağlandı.

Program kapsamında, deri ve kösele alanında faaliyet gösteren Ali İnceoğlu Deri, Hakan Bozbay Deri, İrimağzı Kösele, Kabaklıoğlu Deri, Karakoçoğlu Deri, Nihat Yükselenler, Özcan Özaltın, Urgancıoğlu Deri firmaları Denizli Deri İhtisas OSB'ye taşındı.

Ülkedeki kösele imalatının yüzde 70'ini sağlayan dericiler, gelişmiş altyapı hizmeti olan OSB'de daha geniş ve ferah ortamlarında faaliyete başladı. İşletmelerin üretim kapasiteleri arttı ve tesisler modern hale getirildi. Yeni makine alımlarının yanı sıra mevcut makine ekipmanları da revize edildi. Böylelikle firmaların hem kapasite ve verimlilikleri arttı hem de iş güvenliği ve çevre hijyeni standartları yükseldi. Deri İhtisas OSB'nin atık arıtma tesisi ile deri ve kösele işletmelerinin çevreye verdiği zarar da en aza indirildi.

Deri ve kösele işletmelerinin Deri İhtisas OSB'ye taşınması ile şehrin merkezinde kalan tabakhane bölgesinin rehabilite edilerek kent hayatına ve turizme kazandırılmasının önü açılmış oldu.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

 

facebook.png twitter.png

habericiuygulamalar.jpg20140801aw157589_02.jpg20140801aw157589_01.jpg