Aralarında dizi oyuncuları Ceyhun Yılmaz ve Paşhan Yılmazel"in de bulunduğu çok sayıda kişinin para ve eşyalarının gasp eden çetenin elebaşısı Hamit Şehirli, Diyarbakır"da yakalandı.

Gasp, uyuşturucu, cinayet, adam yaralama ve hırsızlık suçlarını işleyen Hamit Şehirli"nin günlük 5 bin YTL getirmeyen adamlarını, kurduğu mahkemede yargılayarak döner bıçağıyla derilerini yüzüp cezalandırdığı tespit edildi.

İstanbul"da 2006 Şubat"ında Ceyhun Yılmaz ve Paşhan Yılmazel"i de gasp eden Evren Atalay, yakalandı. 15 gün sonra Alibeyköy"de Feryat Kılıç, Yücel Atikoğlu"nu silahla vurarak yaraladı. Yücel Atikoğlu, çetenin başındaki Hamit Şehirli"ye, "Ferhat sana karşı ayaklandı. Seni bitirecek. O seni bitirmeden sen onu bitir. Onu vur ben sana bir yıl ücretsiz çalışırım" dedi. Bu konuşmanın ardından Feryat Kılıç başından vurularak öldürüldü, Ferhat Birer yaralandı. Sokaktan geçen 13 yaşındaki bir kız çocuğu da kurşunların hedefi olarak yaralandı.

Ferhat Birer, cinayet masasında çözüldü ve eylemleri Hamit Şehirli"nin talimatıyla gerçekleştirdikleri itiraf etti. Kurulan özel ekip, Hamit Şehirli"nin izini sürmek için kaçtığı Diyarbakır"a gitti ve gözaltına aldı. Üzerinden Hüseyin Eroğlu adına düzenlenmiş sahte kimlik çıktı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Hamit Şehirli tutuklandı.

Hamit Şehirli"nin yaklaşık 30 elemanı değişik tarihlerde düzenlenen operasyonlarla yakalandı. Yakalananlar arasında bulunan "Altın Çocuk" lakaplı Cafer Bülbül, Evren Atalay, Yücel Atikoğlu ve Ferhat Birer"in sorgularında çetenin çalışma şekli çözüldü. Hamit Şehirli"nin Diyarbakır"dan küçük yaştaki çocukları hırsızlık ve gasp amaçlı zorla getirdiği belirlendi. Bazı ailelerle de anlaşarak aylık para karşılığında çocukları İstanbul"a getirip yaptıkları hırsızlık ölçüsünde ailelere para gönderdiği saptandı. Hamit Şehirli"nin isteklerini yerine getirmeyen adamlarına silahla yaralama ve hastanelik olana kadar dövme cezası verdiği de saptandı. Diğer elemanlarına ders olması için elemanlarına işkence yapmaktan çekinmeyen Hamit Şehirli"nin yaralanan elemanlarını hastanelerde tedavi ettirerek tekrar sokaklara saldığı belirlendi.

Hamit Şehirli"nin 10 adamı, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi"ndeki yargılanıyor. İddianamede, sanıkların "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak", "adam öldürmeye yardım etmek", "gasp", "konut dokunulmazlığını ihlal etmek" ve "hırsızlık" suçlarından 1.5 ile 30 yıl arasında hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.