Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanık Çakar ile avukatı Servet Özen hazır bulundu.

İddia makamı önceki duruşmada mahkemeye sunduğu mütalaasını tekrarlayarak, sanık Çakar'ın yöneticisi olduğu ''Renge Heviya Jina (Kadının Umudunun Rengi)'' adlı dergide, terör örgütünün propagandasının yapıldığını belirterek, sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Çakar da savunmasında, dergide yayımlanan yazıların örgütün propagandasını yapar nitelikte olmadığını ileri sürdü.

Sanık avukatı Özen ise derginin, örgütün yayın organı olarak kabul edilmesinin mümkün olmadığını belirterek, ''Dergide örgütün talimatı doğrultusunda ve örgütün propagandasının yapıldığı yazı bulunmamaktadır'' dedi.

Mahkeme heyeti, verdiği kısa bir aranın ardından sanık Çakar'ın TCK'nın ''örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek'' suçundan beraatına, Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) ''terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçundan da 3 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına oy birliğiyle karar verdi.

Mahkeme heyeti, sanığın ''verilen ceza miktarı ile tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak'' tahliyesine de karar verdi.

Duruşmayı, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Başkanı Ercan İpekçi ile bazı gazeteciler de izledi.

AA