Recep Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine Beleidye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yanı sıra Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulisi Akşit, ADD Aydın Şube Başkanı Günver Güneş, öğrenciler ve dereye giren eser sahipleri katıldı.
151 eserin katıldığı yarışmada seçici kurulun değerlendirmeleri sonucunda Fotoğraf dalında birinciliği “Yaşam Çizgileri” isimli çalışması ile Oğuzhan Erdemir, ikinciliği “Tralleis’te Aşk Başkadır” çalışması ile Nevzat Anıl Dirik, üçüncülüğü de “Öyle Bir Geçer Zamanki” isimli çalışması ile Mehmet Kazım Candar kazandı. Fotoğraf dalında mansiyon ödülüne hak kazanan isimler ise “Eski Aydın Mahallesi” çalışması ile Merve Karagöz, “Dede ve Torun” isimli çalışması ile Mehmet Tanrıverdi ile “Nasuh Paşa Külliyesi” isimli çalışması ile Hüseyin Yılmaz oldu.
İlköğretim Resim yarışması dalında ise birincilik ödülünü Mehmet Ali Koşar, ikincilik ödülünü Meral Su Kalkancı, üçüncülük ödülünü ise Hande Cansu Yolalan kazandı. İlköğretim Resim yarışması mansiyon ödüllerine ise Can Kayıhan, Mustafa Köse ve İrem Köybaşı layık görüldüler.
Ortaöğretim Resim yarışması kategorisinde katılımın yetersizliği sebebi ile dereceye layık eser bulunamazken, bu dalda mansiyon ödülleri verildi. Ortaöğretim resim dalında mansiyon ödüllerine hak kazanan isimler, Murtaza Yaman, Osman Gültepe ve Mert Karadayı oldu.
Yarışmada dereceye giren eserlerin sahipleri, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından plaket, katılım belgesi ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildiler.