Hafta sonu düzenlenen ve gün boyu süren turnuvanın sonunda dereceye giren öğrencilere bisiklet, çeyrek altın ve mp4 player hediye edildi.
23. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Nazilli Vergi Dairesince düzenlenen satranç turnuvası Nazilli Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulunda düzenlendi. Hafta sonu saat 10:00’da başlayan turnuvalar 17:00’da sona erdi. Turnuvanın bitiminin ardından okul bahçesinde düzenlenen ödül törenine Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Aydın Vergi Dairesi Başkanlığı Grup Müdürleri, Mehmet Taşkın, Okan Metin, Ahmet Haşim Şimşek, Nazilli Vergi Dairesi Müdürü Kadriye Akkoyun, Nazil Mal Müdürü Abdurrahim Nurel, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Güven Eker, Milli Eğitim Şube Müdürü Şahin Ünver, Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Müdürü İdris İnceoğlu, Nazilli Vergi Dairesi personelleri ve öğrenciler katıldı.
“GENÇLERE VERGİ BİLİNCİ AŞILANDI”
Konuşmasında verginin önemini vurgulayan Nazilli Vergi Dairesi Müdürü Kadriye Akkoyun, verginin önemini yeni kuşaklara iyi anlatmak gerektiğini ifade ederek, “Vergi adı üstünde kazandıkları paralardan bir kısmını devlete vermesidir. Az kazanan az, çok kazanan çok vermesi gerekiyor. Biz verdiğimiz hizmetlerin topluma hizmet olarak dönmesi için vergi şarttır. Vergi olmasa devlet'in hizmet edebileceği hiçbir şekilde bir kaynak yok. Bu anlamada vergi bilincinin buluşturulması için seçtiğimiz kesimlerden bir tanesi siz gençlerimizsiniz. Bu anlamda geleceğimizi temsil eden siz gençlerden çok şeyler bekliyoruz. Dünyanın her tarafında kamunun en güvenilir finansman kaynağı vergilerdir. Dolayısıyla geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın da teminatı bu vergilerdir” dedi. Akkoyun, turnuvaya destek veren Nazilli Ticaret Odası, Uğur Mondial, SMMMO Nazilli Temsilciliği ve Nazilli Esnaf Odaları Başkanlığına teşekkür etti.
Turnuva ödül töreninde konuşan Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur ise, Nazilli Vergi Dairesinin satranç turnuvası düzenlemesinden dolayı mutlu olduğunu belirterek, satrancın bir spor ve zeka oyunu olarak yaygınlaşmasına katkıda bulunmalarının ve vergi bilincini gençlere aşılamalarının kendilerini mutlu ettiğini belirtti.
“BİSİKLET, ÇEYREK ALTIN VE MP4 PLAYER VERİLDİ”
Konuşmaların ardından Kaymakam Okur ve protokol üyeleri, dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. Küçükler Kategorisinde 1. olan Yiğit Kaan Coşkun ve Yıldızlar Kategorisinde 1. olan Selen Acar’a bisiklet, madalya ve kupa verildi. Küçükler Kategorisinde 2. olan Eren Acar ve Yıldızlar Kategorisinde 2. olan Mustafa Siraç Şahin’e çeyrek altın, madalya ve kupa verildi. Küçükler Kategorisinde 3. olan Barış İnci ve Yıldızlar Kategorisinde 3. olan Berkem Batı’ya ise mp4 player, madalya ve kupa verildi.

20120312ay529387.jpg