İSKİ'den yapılan yazılı açıklamada, meteoroloji yetkililerinin bu akşam saatlerinden itibaren kuvvetli yağış uyarısında bulunduğu ve yağışın özellikle kentin Anadolu Yakası'nda etkili olacağını duyurduğu hatırlatıldı.

Meteorolojik tahminler doğrultusundaki yağışlara karşı İstanbullular'ın gerekli tedbirleri almalarının can ve mal emniyeti açısından büyük önem arz ettiği vurgulanan açıklamada, ''Bilhassa dere yataklarına yakın bölgelerdeki yerleşim yerlerinde ikamet eden İstanbullular'ın yağışın etkisi geçene kadar ikamet bölgelerinden ayrılmaları, can emniyeti açısında alt katlardaki yerleşim bölgelerine girmemeleri gerekmektedir'' uyarısında bulunuldu.

Açıklamada, yağışla birlikte İstanbul için risk oluşturan ve tedbir alınması öncelikli olan bölgeler, Beykoz Deresi (Tokatköy) Cendere ve Akbaba kolları, Riva Deresi Ali Bahadır kolu, Ümraniye Kemer Deresi Çırçır kolu, Çavuşbaşı Çengeldere, Karanlıkdere ve Baklacıdere, Şile Kabakozdere ve İmrendere, Sultanbeyli Uzundere, Paşaköy Ayazma kolu, Çamaşırcı deresi Fındıklı kolu olarak sıralandı.

Risk önceliği olan bu bölgeler dışında bilhassa alt katlardaki yerleşim yerlerindeki vatandaşların şu taşkınlarına karşı dikkatli olmaları gerektiği belirtilen açıklamada, vatandaşların yetkililerin çalışma koşullarını kolaylaştırmak için gerekmedikçe trafiğe çıkmamalarının büyük önem arz ettiği kaydedildi. HT