İstanbul"da yaşanan sel felaketinin ardından dere yataklarında yaşanan yoğun yapılaşma sorunu tekrar gündeme geldi. Başbakan Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş dere yataklarına yapılan binaların yıkılacağını açıkladı ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi"nin bir kuruluşu olan Kiptaş"ın, Dragos sahilinde dere yatağına trilyonluk villalar yaptığı ortaya çıktı.

Yaşanan felaketin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Kadir Topbaş aynı noktaya vurgu yaptı: Dere yataklarındaki düzensiz yapılaşma.

Erdoğan felaketten sonra yaptığı açıklamada, dere yataklarının değiştirilmesinin nedeniyle büyük sıkıntıların yaşandığını söylerken, “Dere yatağını muhakkak bulur ve derenin intikamı ağır olur. Şu anda bunun bedelini ödüyoruz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da aynı konuya değinerek, “Ayamama deresinin hat yatağını işgal eden ne varsa yıkıp geçeceğiz. Bütün dere yataklarını yeniden açacağız. Başbakanımız başkanlığındaki yaptığımız toplantıda bazı kararlar alındı. Belki acımasız olacağız, bazılarının canı yanacak. İstimlak, etkilenen yerlerde bodrum katlarını iptaline kadar bütün tedbirler alınacak. Bu konuda basınımızdan, medyadan, yargıdan destek bekliyorum.” dedi.

Erdoğan ve Topbaş"ın bu açıklamalarından sonra dere yataklarındaki yapıların yıkılması gündeme gelirken İstanbul Büyükşehir Belediyesi"nin bir kuruluşu olan Kiptaş"ın, Dragos sahilinde dere yatağına yaptığı ve fiyatı 1 trilyon civarında olan Dragos Konutları"nın da yıkılıp yıkılmayacağı merak konusu oldu.Hürriyet