FRANK Rijkaard, dev maç öncesi farkını bir kez daha ortaya koydu. Hollandalı çalıştırıcı, ezeli rakipleri Beşiktaş"ı dize getirmenin planlarını yaparken, kritik karşılaşma öncesi takımına duyduğu güven üzerine oyuncularını kampa almadı.

Rahatlığıyla oyuncularına da bu duyguyu aşılayan Rijkaard, bir kez daha yöneticilerin gönlünü fethetti. Tecrübeli çalıştırıcı dün sabahki idman öncesi futbolcularına, “Bu da her karşılaşma gibi 3 puanlık bir maç. Büyük maçlar her zaman zorlu geçer ama bu derbiyi gözünüzde fazla büyütmeyin” dedi. Rijkaard, çalışmanın ardından da oyuncularına izin verdi ve ilk kez kritik bir karşılaşma öncesi takımı kampa sokmadı.

Yöneticileri rahatlattı

Türkiye"deki derbilerin gündem belirlediğini ve günlerce konuşulup, tartışıldığını Rijkaard"a söyleyen yöneticiler de hocalarının bu kararı karşısında şaşkına döndü.Oyuncularının her şartta sahaya çıkarak gerekeni yapacağını ifade eden Hollandalı hoca, “Evet derbiler futbolun şölenidir. Zorludur. Ancak bu da diğer haftalarımızda olacağı gibi 3 puanlık bir karşılaşma. Her zamanki gibi kazanmak için sahaya çıkacağız. Ne rakibi ne de atmosferi abartmamalıyız. Kampa gerek görmedim. Herkes maça en iyi şekilde motive olacak. Dinlenip gelecekler” diyerek yöneticilerin içini ferahlattı.

Bekarlar söz dinlemedi

Rijkaard bu kararı alırken sarı kırmızılı takımın bekar oyuncuları ise hocalarının düşüncesinin aksine günlerini Florya Metin Oktay Tesisleri"nde geçirdi. Milli takımdan yorgun dönen kaptan Arda Turan, Servet Çetin ve Mustafa Sarp"ın yanı sıra Mehmet Topal ile Sabri"nin de Beşiktaş derbisine daha iyi motive olma için tesislerden çıkmadığı öğrenildi.
Ayrıca kondisyonerler Albert Roca Pujol ve Carlos Cuadrat da güç depolama adına Keita ile Arda"ya akşam üstü özel bir çalıştırma yaptırdı.Hürriyet