Turkcell Süper Lig'deki Galatasaray-Fenerbahçe derbi maçı golsüz sona erdi. Maçın son anlarında iki takımın futbolcular birbirine girdi. Hakem 4 kırmızı kart vererek maçı bitirdi.


Turkcell Süper Lig'deki derbi maçta Galatasaray ile Fenerbahçe ilk yarıyı golsüz eşitlikle tamamladılar. Galatasaray, karşılaşmaya daha baskılı başlarken, özellikle kanatlardan geliştirilen ataklarla Fenerbahçe kalesinde gol fırsatları aradı. Ceza alanında son paslarda sıkıntı yaşayan sarı-kırmızılılar, Kewell ile gole yaklaşsa da ilk yarıda skoru değiştiremedi.
Oyunun ilk bölümünü kendi yarı alanında kabul eden ve uzun paslarla pozisyona girmeyi deneyen Fenerbahçe ise, özellikle Güiza'yı ceza alanıda topla buluşturabilmenin yollarını aradı. İspanyol oyuncu, 2 önemli pasta topu kontrol edemeyerek fırsatları değerlendiremezken, gol pozisyonu açısından kısır geçen ilk yarı golsüz sonlandı.

3. dakikada soldan Hakan'ın ortaladığı topa arka direkte Kewell voleyle vuruş yapmak isterken, meşin yuvarlak savunmadan döndü.

6. dakikada ceza alanı dışından Roberto Carlos'un kullandığı serbest vuruşta, top yandan az farkla auta çıktı.

13. dakikada ceza alanı önünde sağ çaprazdan Kewell'ın şutunda, top üsten auta gitti.

18. dakikada Kewell, ceza alanı sağ çaprazında Roberto Carlos'tan topu kapmasının ardından sert bir vuruş yaparken, kaleci Volkan Demirel meşin yuvarlağı tokatlayarak kornere çeldi.

41. dakikada Galatasaray gole çok yaklaştı. Ümit, Arda'nın arapasıyla Fenerbahçe savunmasının arkasına sarkarken, kalesini hızla terkeden Volkan Demirel, topu uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.

Kalan sürede sonuç değişmediği ve derbide ilk yarı golsüz tamamlandı.


İKİNCİ YARI:


Turkcell Süper Lig'deki Galatasaray-Fenerbahçe derbi maçı ikinci yarıda da gol olmayınca 0-0 berabere sona erdi. Maçın son anlarında iki takımın futbolcular birbirine girdi. Turkcell Süper Lig'deki Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde 90 8. dakikada

Fenerbahçe'den Semih ve Lugano, Galatasaray'dan da Arda ve Emre Aşık kırmızı kartla oyun dışında kaldılar. Hakem 4 kırmızı kart vererek maçı bitirdi.



GALATASARAY: 0 - FENERBAHÇE: 0 (İLK YARI)

Stat: Ali Sami Yen

Hakemler: Fırat Aydınus, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Galatasaray: De Sanctis, Sabri, Emre Aşık, Mehmet Topal, Hakan, Kewell, Barış, Ayhan, Arda, Ümit, Baros

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül (Dk. 21 Yasin), Önder, Lugano, Roberto Carlos, Deivid, Selçuk (Dk. 45 Deniz), Emre, Uğur, Semih, Güiza

Sarı Kart: Dk. 32 Selçuk (Fenerbahçe)


SAHTE BİLETLİ TARAFTARLAR GÖZALTINDA

Turkcell Süper Lig'deki Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesinde iki takım taraftarları arasında stat dışında kavga çıktı. Maçın başlamasından yaklaşık 4 saat önce iki takım taraftarları arasında ufak çaplı kavga yaşandı. Henüz güvenlik güçleri tarafından tampon bölge oluşturulmadığı için eski açık tribünün olduğu kısımda her iki takımın taraftarları karşı karşıya gelirken, küfürleşme ile başlayan gerginlik kavgaya dönüştü. Birbirlerine taş, şişe fırlatan taraftarlar kavgaya tutuşurken, Galatasaraylı bir taraftar çıkan olayda yaralandı.

SAHTE BİLETLERE GÖZALTI

Güvenlik güçleri, derbi karşılaşmasına sahte biletlerle girmek isteyen kimi Fenerbahçe taraftarlarını gözaltına aldı.

Taraftarların, ön kısmı değiştirilmiş basketbol maçı biletleriyle stada girmek istediklerini belirleyen polis, bu kişileri sahte biletle karşılaşmaya girmek istemelerinden dolayı gözaltına aldı. Ayrıca, aşırı derecede alkollü olduğu gözlenen Fenerbahçeli bir taraftar da yine gözaltına alındı.

BİLETSİZLER İÇERİYE ALINMADI

Fenerbahçeli çok sayıda taraftar da stada biletsiz olarak gelmek isteyince içeri alınmadı.

Stadın giriş kapısının önünde biriken çok sayıda taraftar, güvenlik güçlerinin uyarılarıyla dağıtıldı.

ÜSTÜNEL VE SEZGİN, KONUK YÖNETİCİLERİ KARŞILADI,

Stada gelen Fenerbahçeli yöneticileri, Galatasaray Kulübü Futbol Şubesi sorumlularından Haldun Üstünel ve Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin karşıladılar.

Fenerbahçeli yöneticiler protokol tribününden içeriye girerlerken Galatasaraylı kimi taraftarlar da tepki gösterdiler. Yöneticilerle birlikte stada gelen bir kişi de onlara karşılık verdi.

BİRBİRLERİNE KÜFÜR ETTİLER

Maç öncesinde her iki takım taraftarları da birbirleri aleyhine küfürlü tezahürat yaptılar.

Güvenlik güçleri, eski açık tribünde bulunan Fenerbahçeli taraftarlar ile Galatasaraylılar'ın arasında geniş bir tampon bölge oluşturdu. Bu arada Galatasaray Teknik Direktörü Bülent Korkmaz'ın eşi, 2002 yılından sonra ilk kez Ali Sami Yen Stadı'na geldiğini ve çok heyecanlı olduğunu söyledi.

MEDYA ORDUSU GÖREVDE

Turkcell Süper Lig'de Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yapılan 2009'un ilk derbi maçı spor medyasının da gündeminde ilk sırayı oluşturdu. Ali Sami Yen Stadı'ndaki derbi maçta basın tribününde 203, saha içinde ise 103 olmak üzere toplam 3006 medya mensubu görev yapıyor. Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen dev maça 20 de yabancı medya mensubu akredite oldu.


BAROS VE ÜMİT ÇİFT FORVET OLARAK SAHADA

Galatasaray Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, Fenerbahçe derbisinde, sorunlu oyuncusu Casio Lincoln'ü yedek bıraktı. İlk 11'de Brezilyalı oyuncuya şans vermeyen Bülent Korkmaz, forvette de Baros ve Ümit'i oynatarak, sahaya takımını çift forvetle çıkarttı.

MEHMET TOPAL, 1.5 AY SONRA SAHADA

Galatasaray'ın 1.5 aydır sakat durumda bulunan orta alan oyuncusu Mehmet Topal, derbide formasına kavuştu.

Mehmet Topal, Servet ve Emre Güngör'ün yokluğunda stoper olarak görev yaptı.

EZELİ REKABETİN 100. YILINDA FUTBOLDA İLK MAÇ

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki ezeli rekabetin 100. yılında iki ekip, futbolda (A) takımlar düzeyinde ilk kez karşı karşıya geldiler. Türk futbolunun iki dev kulübü, ilk kez 1909 yılında karşı karşıya gelmişti.

BÜLENT KORKMAZ'IN İLK DERBİSİ

Galatasaray Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, yeni takımının başında ilk kez bir derbi maça çıktı.

Futbolculuk döneminde çok sayıda derbi maç oynayan Bülent Korkmaz, Fenerbahçe karşılaşmasıyla birlikte, teknik direktörlük keriyerinde ilk kez derbi maç heyecanı yaşamış oldu.

HAKAN ŞÜKÜR MAÇTA

Galatasaray'ın unutulmaz golcülerinden Hakan Şükür de derbiyi izleyenler arasında yer aldı.

Futbolu bıraktıktan sonra Galatasaray'ın maçlarına fazla gelmeyen Hakan Şükür, zorlu derbide eski takımını yalnız bırakmadı. Hakan, kadroda yer almayan Servet, Emre Güngör, Uğur, Yaser, Aydın ve Uğur ile maç öncesinde sohbet etti, daha sonra da protokol tribününe geçti.

EMRE'YE BÜYÜK TEPKİ

Galatasaraylı taraftarlar, sahaya ısınmak için çıkan eski futbolcuları Fenerbahçeli oyuncu Emre Belözoğlu'na büyük tepki gösterdiler. Emre Belozoğlu'na ağır küfürler edip, üzerine doğru yabancı maddeler atan fanatik taraftarlar, “Emre paraya” diye de bağırdılar. Fenerbahçeli taraftarlar da bu sırada Emre'yi tribüne çağırdılar. Isınan futbolcu, bir süre bu isteği karşılık vermezken, daha sonra da tribün kenarına gidip seyircileri alkışladı. Galatasaraylı taraftarlar ayrıca, üzerinde Emre'nin resmi bulunan temsili dolarları sahaya attılar.

TRİBÜNDEN EVLİLİK TEKLİFİ

Galatasaraylı bir taraftar, tribüne büyük bir pankart asarak, sevgilisine evlilik teklifinde bulundu.

Taraftar açtığı, “Ömür boyu cim bom aşkını benimle paylaşmaya var mısın?, Benimle evlenir misin Fatoş?” yazılı pankartıyla evlilik teklifi yaptı.

Taraftarlar ayrıca, emniyet teşkilatının kuruluşunun 164. yıldönümünü pankartla kutlarlarken, aynı pankartta taraftarlara anlayış gösterilmesini de istediler.

STAT TAMAMIYLA DOLDU

Derbi maça taraftarlar büyük ilgi göstererek, stadı tıklım tıklım doldurdular.

Ali Sami Yen Stadı'nda her maç görülen boşluklar kaybolurken, tribünlerde merdiven boşluklarında dahi taraftarların oturduğu gözlendi.

LUGANO, YERİNDE DURAMADI

Maçtan önce İstiklal Marşı'nın söylenmesi sırasında Fenerbahçeli futbolcu Lugano'nun yerinde sabit durmaması dikkati çekti. Türk ve diğer yabancı futbolcular sabit olarak dururlarken, Lugano'nun marş sırasında ayaklarıyla ısınma hareketlerine benzer hareketler yapması dikkati çekti.

Bu arada maç öncesi Fenerbahçeli Josico, yayıncı kuruluşun kamerasına eliyle 2-0 işareti yaparak, derbinin skor tahmininde bulundu. Öte yandan derbinin hakemi Fırat Aydınus, iki takım arasındaki son 6. derbide 4. kez düdük çaldı.

Ayrıca, iki kulübün başkanı Adnan Polat ile Aziz Yıldırım, maç öncesi öpüşerek birbirlerine başarılar dilediler.

12.04.2009






Geri dön Arkadaşına Gönder Yazdır Yukarı

SPORTrabzon'a Sağlam raporu
Bursa kardeş dinlemedi: 2-0
Bu gece uzun olacak
Korkmaz'ın kozu Arda
Yıldırım ve Özgener ile yemekler derbi sonrası
Aragones'ten cesur karar
Sivas Uygun adım
Rahat ol başkanım
Beşiktaş çok 'Mutlu'
Kepez zar zor: 78-76
Spor Turu
Aziz Yıldırım maça gidiyor!
Yanal: Desteğe ihtiyacımız var
Hidayet maçta sakatlandı
Beşiktaş'ta izin bitiyor
Kayserispor:2- Denizlispor: 0
Derbi öncesinde takımlar stada geldi