İnsanda sağlıkla ilgili yararlı etkiler ortaya çıkaran canlı organizmalardan olan probiyotik, depresyon tedavisinde umut oldu. Fareler üzerinde yapılan yeni bir araştırmada, probiyotik yoğurt yiyerek ya da probiyotik içeren sıvılar tüketerek depresyon, kaygı bozukluğu ve diğer ruhsal hastalıkların tedavi edilebileceği öne sürüldü.

Ulusal Bilimler Akademisi’nde yayınlanan, uluslararası bir araştırma ekibinin fareler üzerinde yürüttüğü yeni bir çalışmada, bir çeşit bakteri olan Lactobacillus rhamnosus içeren sıvıyı içen farelerin içmeyenlere göre daha az kaygılı ve stresli olduğu belirlendi.

-"STRES HORMONU DAHA AZ ÜRETİLİYOR"-

Los Angeles Times gazetesinin yansıttığı araştırmada, probiyotik sıvı içen farelerin stres hormonunu daha az ürettiğine dikkat çekildi.
Araştırmacılar, bağırsaktaki bakterinin beyni etkilemesinde mide asitlerinin üretimini kontrol eden bir mide siniri olan vagus nerve’nin kilit rol oynadığına inanıyorlar.

-"SONUÇLAR İNSANLAR İÇİN HENÜZ GEÇERLİ DEĞİL"-

Ayrıca, bu konuda henüz insanlar üzerinde araştırma yapılmadığı için, bu araştırma sonucunun ruhsal problemleri olan insanlar için de geçerli olmadığı vurgulandı.