Yaklaşık 5 gün önce Van'da beynindeki bir rahatsızlıktan dolayı tedavi için Şanlıurfa'daki özel bir hastaneye getirilen 4 yaşındaki Baran A'nın beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine yapılan görüşme sonucu ailesi, 4 yaşındaki çocuğun organlarını bağışlamaya karar verdi.
 
Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen 4 yaşındaki çocuktan alınan örnekler, tahlil için Adana'ya gönderildi.
 
Tahlil sonuçlarının olumlu çıkmasının ardından Diyarbakır'daki Organ Nakli Koordinasyon Merkeziyle irtibat sağlanarak, küçük Baran'ın böbrek ve karaciğerinin naklinin yapılması için harekete geçildi.
 
Bu kapsamda yönlendirilen Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi böbrek ve karaciğer nakli ekibi, Şanlıurfa'ya geldi.
 
Malatya'dan gelen Doç. Dr. Bülent Ünal başkanlığındaki ekip ile Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi sağlık görevlilerinden oluşan 7 kişilik ekip, 2 saatlik bir çalışmanın ardından, küçük çocuğun böbrekleri ve karaciğerini aldı.
 
Gerçekleştirilen ameliyatla ilgili bilgi veren Turgut Özal Tıp Merkezi ekibinden Yrd. Doç. Dr. Turgut Pişkin, hayatını kaybeden küçük Baran'ın yakınlarına başsağlığı diledi.
 
Ölümün üzücü bir şey olduğunu ifade eden Dr. Pişkin, ''Ama bir insanın ölümünden yeni hayata ışık tutulması da güzel bir şey. Herkesin bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz. Ameliyat çok güzel ve başarılı geçti. Organların nakledilmesi için Malatya'ya götüreceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz'' dedi.
 
Doç. Dr. Bülent Ünal ise bağışlanan karaciğerin nakledileceği hastanın belirlendiğini, böbrek hastasının belirlenmesi içinse çalışmaların devam ettiğini belirterek, ''Şu anda karaciğer takılacak hasta belli. Hasta Malatya'da. Böbrek alıcıları henüz belli değil. Doku grupları henüz netleşti. Daha ayrıntılı tetkikler yapılacak'' diye konuştu.
 
Bu arada, gazetecilere açıklama yapmak istemeyen küçük Baran'ın ailesi, ameliyatın ardından oğullarının cenazesini toprağa vermek üzere Van'a götürdü.