Aydın Belediyesi Eğitim, Kültür, Sanat ve İktisat Komisyonu ve AYKARYAY üyesi Aydınlı amatör tiyatrocular elde edilecek gelirin tamamının Haiti depremzedelerine ulaştırılmak üzere Aydın"da bir tiyatro oyunu sergilemeye karar verdi.

AYKARYAY Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Ertung"un yazdığı “Yunus Geldi” oyunu 4 seans halinde sırasıyla 19-26 Şubat 2010 günleri saat: 20.30"da Şükran Güngör Tiyatro Sahnesi"nde, 04 Mart 2010 günü saat: 15.00 ve 20.30"da ADÜ Atatürk Kültür Merkezi Kongre Salonu"nda sahnelenecek. Bilet fiyatları öğrenciler için 2 TL, büyükler için ise 5 TL ve 10 TL olarak belirlendi. Oyunun biletleri AYKARYAY Yönetim Kurulu üyeleri tarafından satışa sunulacak.

Aydın Belediyesi Eğitim, Kültür, Sanat ve İktisat Komisyonu Başkanı Cavit Tığ, dünyayı derinden üzen bu felaket karşısında Aydın Belediyesi olarak kayıtsız kalmamak için böyle bir girişimde bulunduklarını belirterek, “Tiyatro oyunun gelirinin tamamı Kızılay vasıtası ile Haiti depremzedelerine gönderilecektir. Belediyemiz salon tahsisinden bilet, afiş basımına ve billboardların kullanımı konusunda tam destek sunacaktır. Tahminen 15 bin TL gelir hedeflediğimiz bu oyunumuzu izlemeye tüm Aydın halkını davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bilindiği üzere 12 Ocak 2010 tarihinde Haiti"de 7.0 şiddetinde bir deprem olmuş, 150 bin insan hayatını kaybetmişti.