Demiryol-İş Sendikası Genel Sekreteri Hüseyin Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremzedelerin çeşitli illerdeki tesislerde konuk edilmesinin gündeme gelmesinin ardından, sendika olarak harekete geçtiklerini ve Didim'deki tesislerini depremde zarar gören vatandaşların hizmetine açmaya karar verdiklerini anlattı. 
     Hüseyin Kaya, Sendika yönetiminini bu kararı almasının ardından Aydın Valililiği ve Didim Kaymakamlığı ile temasa geçtiklerini ve sahil kenarındaki tesislerinde 100 depremzedenin misafir edilmeye başlandığını belirtti. 
     Kamu kuruluşu olmamalarına rağmen, bu konuda sorumluluk hissettiklerini ve yardımda bulunmayı görev saydıklarını ifade eden Kaya, şöyle konuştu: 
     ''Böyle bir durumda Demiryol-İş Sendikası olarak kayıtsız kalamazdık. Üstümüze düşeni yapıyoruz. Sendikamız, depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için her türlü imkanı sağlamaya hazır. Şu anda tesisimizde 100 depremzede vatandaşımız bulunuyor. Bu sayı daha da artacak. Demiryol-İş Sendikası olarak depremzede vatandaşlarımızı ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Allah bir daha böyle acıları yaşatmasın. İnşallah devletimiz yaraları en kısa sürede saracak.'' 
     Demiryol-İş Sendikası'nın Didim'deki eğitim ve dinlenme tesislerine yerleştirilen depremzedelerden Metin Talan, kendilerine her türlü imkanın sağlandığını belirterek, ''Burada kaldığımız süre içerisinde boş boş oturmak değil, çalışmak istiyoruz. Bizleri burada ağırlayan Demiryol-İş Sendikası'na çok teşekkür ediyoruz. Herkesten Allah razı olsun'' dedi. 
     Tesiste kalan depremzedeler, zaman zaman sahilde yürüyüşe çıkıyor, masa tenisi, bilardo ve futbol oynuyor. 
     Depremzede ailelerin çocukları da tesisteki oyun alanlarında vakit geçirmekten mutlu olduklarını dile getirdi. 
     Didim Kaymakamlığı, tesislerde kalan depremzedelerin ilçe merkezine gidiş gelişlerinden ücret alınmaması kararı aldı.