SGK Başkanı Fatih Acar, Sağlık Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulunu kabulünde, Van'da meydana gelen deprem felaketinden etkilenen depremzedelere yönelik Medula sisteminde düzenlemeler yapıldığını söyledi.
 
Medula eczane sisteminde yapılan değişiklikle provizyon tipine ''doğal afet'' eklendiğini belirten Acar, seçilen reçeteler için muayene, reçete ve ilaç katılım paylarının kurumun belirleyeceği tarihe kadar eczanelerden alınmayacağını ifade etti.
 
Acar, Medula hastane sistemine de ''doğal afet'' ibaresinin eklendiğini bildirdi.
 
Van'daki SGK ile anlaşmalı özel hastanelere müracaatlarda veya provizyon tipi ''doğal afet'' seçilenler için muayene katılım paylarının kurumun belirleyeceği tarihe kadar alınmayacağını dile getiren Acar, Medula optik sisteminde de bununla ilgili düzenlemeye gidildiğini söyledi.
 
Acar, bu düzenlemeyle Van'dan girilen veya provizyon tipi ''doğal afet'' seçilenler için kurumun belirleyeceği tarihe kadar katılım payı ödenmesinin söz konusu olmayacağını belirtti.
 
SGK Başkanı Acar, Medula'da bu düzenlemeler çerçevesinde işlem yapılanların ''Van'da ikamet ettiklerine''ne dair beyanlarının yeterli olacağını kaydetti.