Hediyeleri dağıtmak için gönülü olarak Erciş'e gelen 9 Eylül Üniversitesi öğretim görevlisi Hamit Demir, yeni yılın keyifli ve güzel bir gün olması dileğiyle, toplanan oyuncakları gönüllülerle birlikte, Mevlana evlerinin kurulduğu alanda dağıttıklarını bildirdi.
Depremzede çocukları mutlu etmek ve ufakta olsa bir hediye vererek sıkıntılarına çözüm üretmek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Demir, şöyle konuştu:
''Depremin yaşandığı günlerden itibaren buraya gelerek, çocuklarla birlikte tiyatro ve drama çalışmaları yapıyoruz. Afet sonrası çocuklara psikolojik destek çalışmaları yaptık. Bu çocuklarımızın mutlu olması için elimizden geleni yapıyoruz. Bugünün de keyifli ve güzel bir gün olması dileğiyle birçok gönüllünün, Kızılay bünyesinde topladığı hediyeleri çocuklara ulaştırmaya çalışıyoruz. Onları mutlu etmeyi ve ufakta olsa sıkıntılarına çözüm üretecek bir etkinlik yapmak istedik. Hediyelerimizi dağıttıktan sonra, çocuklarımız için eğlence programı yapacağız. Çocuklarımız için küçük oyunlar hazırladık. Bu soğuk havayı, insan sıcaklığıyla, tatlı ve keyifli hale dönüştürmeyi planladık. Bu tür programlar depremzede çocuklar için, psikodestek birimleri ve Kızılay tarafından düzenleniyor. Bugün de özel bir gün. Bir yılın bitişi ve yeni bir yılın başlangıcı. Bugünü de atlatmak istemedik ve çocuklarımızla bir araya gelmek istedik.''