Van ve Erciş cumhuriyet başsavcılıklarının yürüttüğü soruşturmalar devam ederken, Yargıtay'dan da önemli bir adım geldi. 9. Ceza Dairesi, soruşturmayı yürüten savcıları ve kovuşturmayı yapacak hâkimleri eğitimden geçirdi. Eğitim seminerini ise bu konuda tecrübeli iki isim verdi:

1999 Gölcük ve Düzce depremlerinden sonra yıkılan binalarla ilgili açılan davaların temyiz işlerine bakan Yargıtay 9. Ceza Dairesi üyeleri Ahmet Toker ve Fikriye Şentürk.

Eğitimde, Ahmet Toker, soruşturmayı yürütecek savcılara yıkılan binalarla ilgili bilirkişinin atanması konusunda Van ve çevre illerdeki üniversiteler yerine Orta Doğu Teknik, İstanbul Teknik veya Karadeniz Teknik gibi üniversitelerin ilgili bölümlerdeki öğretim üyelerinin seçilmesini önerdi. Eğitimin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Toker, adli soruşturmaların ve kovuşturmaların daha sağlıklı yapılabilmesi için Van'a geldiklerini belirterek, "Yargıtay'ın ilgili dairesinde geçmişte bu tür suçlara ilişkin dosyaları incelemiş olan bizler buraya katkı vermek için geldik. Verimli ve iyi sonuçlar doğuracağını düşünüyoruz." dedi.