İtalya'nın L'Aquila kentinde, 6 Nisan 2009 tarihinde meydana gelen ve 309 kişinin ölümüne neden olan depremle ilgili 7 uzmanın yargılanmasına başlandı.
 
L'Aquila kentinde 2 sene önce meydana gelen ve 309 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan depremle ilgili öncü sarsıntıların risklerinin halkla paylaşmamasından sorumlu tutulan 7 uzman, can kaybı ve ciddi yaralanmalara neden olma ile halkı yanlış yönlendirme suçlarından yargılanıyor.
 
Yargılanmalarına başlanan 7 kişi arasında, ülkenin önemli kurumlarının üst düzey yöneticileri yer alıyor. Ulusal Volkan ve Jeofizik Enstitüsü'den Franco Barberi, Yüksek Riskler Komisyonu başkanvekili Bernardo de Bernardis, Sivil Savunma Teknik Bölüm Başkanı Enzo Boschi, Ulusal Deprem Merkezi Müdürü Giulio Selvaggi, EuCentre Müdürü Gian Michele Calvi, Sivil Savunma Sismik Riskler Merkezi Müdürü Mauro Dolce ve Genoa Üniversitesi Fizik Profesörü Claudio Eva, 309 kişinin ölümüne sebebiyet vermekle suçlanıyorlar.
 
Mahkemeye girişinden önce gazetecilere kısa bir açıklama yapan başsavcı Alfredo Rossini, "Sadece adalet arıyoruz" dedi.
 
Aralarında L'Aquila Belediyesi'nin de bulunduğu birtakım sivil toplum örgütleri, 50 milyon avroluk tazminat talep ediyor.