Kızılaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğundan bugüne deprem üzerine araştırmalar yaptığını, depreme dayanıklı evler yapmayı hayal ettiğini anlattı. 
     Öğretmenlikten ayrıldıktan sonra depreme dayanıklı çelik konstrüksiyondan konutlar yapmaya başladığını aktaran Kızılaslan, şöyle konuştu: 
     ''50'nin üzerinde konut, 2 okul, 10'un üzerinde villa, istek üzerine bölgede yetişen incir, elma, nar, portakal gibi meyveleri andıran satış reyonları yaptım. Amacım hem ekonomik, hem yıkılmayan, insanların hayatlarını kurtaran yapılar üretmek. Ben bunu yapmaya çalışıyorum. Şu anda bölgemizin ürünlerinden olan, Nazilli ve yöresinde yetişen İncir uzun yaşamın sırlarından biri. Biz bunun tanıtımı için satış noktası olabilecek incirden bir ev yapmaya çalışıyoruz. Bu evlerimiz, şehrin belli noktalarına konulduğunda yol güzergahından geçenlerin dikkatini çekip, ünlü incirimizin tanıtımını sağlayacak.'' 
     Mehmet Kızılaslan cami minareleri ve minberler yaptıklarını da belirterek, ''Deprem anında ve tabi afetler karşısında yıkılan yapılardan bir tanesi de minarelerimizdir. İşte biz bunun için çelik konstrüksiyondan minarelerde üretiyoruz. Şu ana kadar Nazilli ve çevremizde 20'den fazla cami minaresi üretimini gerçekleştirdik'' diye konuştu.