Düzce depreminin sekizinci yıldönümünde bu çarpıcı açıklamayı yapan Prof. Işıkara, depremde tsunami beklemediğini belirtti


TÜRK Kızılayı Genel Başkan Danışmanı Prof. Ahmet Mete Işıkara "ürküten" açıklamayı 12 Kasım Düzce depreminin yıl dönümü nedeniyle Kızılay tarafından gerçekleştirilen "Toplum Liderlerinin Eğitimi"" toplantısında yaptı. Işıkara son günlerde depremin yeniden gündeme geldiğini belirterek "Marmara depremi bekleniyor. Bu depremin tsunamiye neden olacağı söyleniyor, ben olmayacağını söylüyorum. Tsunami okyanuslarda olur, Marmara"da olmaz. Marmara"da tsunami beklemiyorum"" dedi.

HAZIRLIK ŞART

MARMARA Bölgesi"nde 6 büyüklüğünde bir deprem beklediğini vurgulayan Işıkara şöyle konuştu: "Beklediğimiz bu deprem gecikti. Geciken bu depreme karşı neler yapmalıyız, neler yapabiliriz? Bunun gereğini yapmak ve önlemlerini almak zorundayız. Depreme hazırlıklı olan toplum haline geleceğiz."


8"inci yılda prefabrikte
Dün Düzce depreminin 8"inci yıldönümüydü. 710 kişinin hayatını kaybettiği, 20 bin konut ve işyerinin yıkıldığı depremin yaraları büyük oranda sarıldı. Ancak Düzce"de halen konut açığı var. Düzce"de gidecek yeri olmayan 162 aile hala prefabrik konutlarda yaşıyor.

Star