Belediye Başkanı Necdet Aksoy, ilçede yeni yaptıkları 5 parka isim verilmesi için sosyal paylaşım sitelerinde özel sayfa açtıklarını, sokaklara vatandaşların istediği ismi yazıp atmaları için kutular yerleştirdiklerini söyledi.
Vatandaşların parka Van'daki depremde hayatını kaybeden Japon doktor Atsushi Miyazaki'nin adının verilmesini istediğini anlatan Aksoy, şöyle konuştu:
''Yaptığımız oylamada binlerce kişi parka Japon doktorun adının verilmesini istedi. Biz de Cami Kebir Mahallesi'ndeki parka 'Atsushi Miyazaki Parkı' adını meclis kararıyla verdik. Parkımızı önümüzdeki günlerde resmi bir törenle açacağız. Açılış töreninde Japonya büyükelçisini davet ettim. İlçemiz ile Japonya arasında özel bağlarımız var. Her yıl 6 bin civarında Japon turist Safranbolu'ya geliyor. Her mayıs ayında da Türk-Japon Dostluk Günü kutlamaları yapıyoruz. Halkımızın da Japonlara özel bir sevgisi var. Parka isim arayışımızda da binlerce kişinin Atsushi Miyazaki adını tercih etmesi bunun en önemli ispatıdır.''
Van'da yaşanan 5.6 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden Japon doktor Atsushi Miyazaki, 23 Ekimdeki büyük depremin ardından arama-kurtarma çalışmalarına katılmak için Japonya'dan ''Association for Aid and Relief'' adlı yardım organizasyonunda görevli Yumeka Ota ve Miyuki Konnai ile Erciş ilçesine gelerek depremzedelere yardımda bulunmuştu. Yumeka Ota ülkesine geri dönmüş, çalışmalara bir süre daha devam etme kararı alan Konnai ve Miyazaki Van'da Bayram Oteli'ne yerleşmiş, bayramda kurban keserek fakir vatandaşlara dağıtmıştı. Van'daki 2. depreme otelde yakalan Atsushi Miyazaki, 13 saat sonra enkazdan ağır yaralı olarak çıkarılmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.