Brezilyalı antrenör, Rus basınına "Diktatör bir başkan. Sürekli hocaların işine karışırdı. 2-2 biten Denizli maçı sonrasında soyunma odasında Appiah"ı azarlamaya kalkışınca müdahale ettim, tartıştık... Bu olay, Zico"nun sonu oldu" dedi

Başarılarımızı hiçe saydı!

FENER Başkanı Aziz Yıldırım"a ağır suçlama... Rus Gazetesi Ekspress"e açıklamalarda bulunan Zico"nun ağabeyi ve yardımcısı Eduardo Antunes Coimbra (Edu), Yıldırım"ın diktatör bir başkan olduğunu söyledi. Edu "Fener"de 2 yıl içinde önemli başarılara imza attık. Türkiye"de şampiyon olduk ve Devler Ligi"nde çeyrek finale kadar çıktık. Bunları hiçe saydı" dedi.

Hocanın işlerine karışıyordu

SPOR Ekspress muhabiri Kvyatovski"nin, "Zico"ya İstanbul"da kalmasını teklif ettiler. Neden kabul etmedi?" sorusunu Brezilyalı antrenör şöyle yanıtladı: "Başkan çok güçlü bir yönetici. Ancak antrenörlük işlerine karışıyor. Bir gün (30 Nisan 2007"de 2-2 biten Denizli maçı) başkan soyunma odasına girdi ve herkesin gözü önünde Appiah"ı azarladı.."

Futbolda diktatörlük olmaz

EDU şöyle devam etti: Appiah sakat olduğu için üç maçtır oynamıyordu. Başkan "Senin ne işin var soyunma odasında" diye bağırmaya başlayınca müdahale ettim ve tartıştık. Ben, futbolda diktatörlüğün olmaması gerektiğine inanıyorum. Bu yöntemlerle başarı sağlanamaz." Bu arada Rus Life dergisi de Edu"nun Fener"de Zico ile önemli başarılara imza attığını yazdı.

Ezeli rekabet 100 yaşında

Futbolda Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 17 Ocak 1909"da başlayan mücadele bugün 100. yıldönümünü geride bırakacak

TÜRK sporunun en köklü kulüplerinden Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki ezeli rekabet bugün 100. yaşına basıyor. İki takım futbolda ilk kez 17 Ocak 1909"da karşı karşıya geldi. Saracoğlu Stadı"nın bulunduğu "Papazın Çayırı" olarak adlandırılan yerde yapılan ezeli rekabetin tarihindeki ilk maçını Galatasaray 2-0 kazanırken, 100 yıla ulaşan ezeli rekabette şu an galibiyetlerde ve gol sayısında Fener"in üstünlüğü göze çarpıyor. Şimdiye kadar resmi ve özel toplam 361 karşılaşma oynandı. Bu maçların 136"sını Fener, 116"sını Cim-Bom kazandı. 109 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Gollerde Kanarya 507-462 üstün durumda. Ezeli rekabette Aslan"ın 7-0, Fener"in 6-0"lık galibiyetleri var.

Gökhan sakatlandı

KUPADA yarın Eskişehirspor"la oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe"de Gökhan Gönül sakatlık geçirdi. Kulüp doktoru Piyer Arzuman, sol ayağına darbe alan yıldız oyuncunun tedavisine başlandığını açıkladı. Bu arada yeni transferler Furkan Aydın ve Onur tesislere gelerek teknik kadro ve oyuncularla tanıştı.


MİLLİYET