AYDINPOST HABER SERİSİ/Erkan AKBAL-Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde açılan sergiye Umut Arama, Kurtarma, Yardım ve Eğitim Derneği Başkanı Veli Tiryaki, Arama Kurtarma Derneği Federasyonu Genel Sekreteri Nevzat Çetin, Aydın Valisi Kerem Al, Aydın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydınspor 1923 Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Akşit, aynı zamanda derneğin kurucu üyelerinden olan CHP Belediye Meclis Üyesi Altan Öymen ve MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse katıldı.

Açılıştan sonra sergi gezilerek tanıtıldı. Dernek Başkanı ve Federasyon Genel Sekreteri tarafından Aydın Valisi Kerem Al ve Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Japonya örneği şeklinde yapılansın

Tiryaki, sergi açılışından sonra yaptığı konuşmada deprem başta olmak üzere enkaz altından canlı aranmaması için öncelikle binaların yapılarının sağlam olması gerektiğinin altını çizdi. Binaların yıkılmaması için de yapı denetim firmalarının taviz vermeden daha özel bir şekilde görevlerini yerine getirmesi gerektiğini söyleyen Tiryaki, bu firmaların Japonya Örneği şeklinde yapılanması istediklerini dile getirdi.

Acil çağrı merkezi yapılacak

Aydın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur da Aydın için acil çağrı merkezi yapım çalışması içinde olduklarını ifade etti. Bu örneğin ilk olarak Antalya’da uygulandığını dile getiren Aktemur; buraya giderek projeleri incelediklerini, tahsis kararının çıkması ile beraber Muğla karayolu üzerindeki hazine arazisin üzerinde inşaata başlayacaklarını belirtti. Bu sayede vatandaşların her birimi ayrı ayrı aramasına gerek kalmayacağını ifade eden Aktemur, konuşmasına şöle devam etti. ‘’Yapılacak acil çağrı merkezinde tüm birimlerden görevli personel olacak. Tek numaradan zabıta, itfaiye, orman yangın gibi tüm birimlere ulaşılabilecek. Bu şekilde de tek numaradan tüm kurumlara ulaşılabilecek.’’

Sergi üç gün boyunca akşam saat 23:00’a kadar ziyaretçilere açık olacak. Gelen ziyaretçiler, dernek ve fedarasyon çalışanları tarafından bilgilendirilecek. Sergide, derneğin ve federasyonun yaptığı çalışmalar ve Aydın Belediyesi itfaiye ekibinin kullandığı ekipmanlar yer alacak.


aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

dsc_0077.20120815140335.jpg

dsc_0084.20120815140353.jpg

dsc_0101.20120815140400.jpg